Frank Jensen vil nedbringe krydstogtforureningen i København

Nyheder

Krydstogtskibe skal ikke længere sende røg med NOx og andre skadelige partikler ind over byen, når de ligger til kaj i Københavns Havn, mener overborgmester Frank Jensen (S).

Han foreslår derfor nu at anlægge et landstrømanlæg ved Oceankaj i Nordhavn, så krydstogtskibene kan bruge el i stedet for olie og diesel, når de ligger til kaj. En løsning, som en ny rapport fra Cowi, bestilt af Københavns Kommune, har konkluderet, kan nedbringe forureningen fra skibene.

Det skriver Berlingske.

»Vi skal have luftforureningen i København meget markant ned i de kommende år, og vi skal den helt til livs på sigt, så folk trygt kan bo her med deres børn,« siger overborgmesteren til Berlingske.

Turister fra krydstogtskibe gav i 2016 1,35 milliarder kroner til Danmark, viser en opgørelse fra Copenhagen Cruise Network ifølge Berlingske – størstedelen af pengene ender i København. Men det gør størstedelen af forureningen også. Ifølge Cowi-rapporten udledte krydstogtskibe i 2017 flere NOx-partikler end kanalrundfartsbådene, Oslo-færgerne og byens brændeovne tilsammen – eller hvad der svarer til over en fjerdedel af den københavnske biltrafik.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden