Gladsaxe bragte forkerte oplysninger i letbanehistorie

Nyheder

Gladsaxe Kommune lagde 13. februar sidste år en pressemeddelelse på sin hjemmeside med titlen 'Flere vælger letbanen i stedet for bilen'. Meddelelsen, som også blev sendt til flere medier, tog udgangspunkt i letbanen i Bergen i Norge, Bergen Bybane, som ligesom Hovedstadens Letbane oplevede negativ omtale, men som ifølge meddelelsen har oversteget »selv de vildeste forventninger«.

Men flere af de oplysninger om Bergen Bybane, som kommunen bringer i pressemeddelelsen, er udlagt forkert eller mangefuldt.

Det skriver Berlingske.

For eksempel skriver Gladsaxe Kommune ifølge Berlingske, at Bergen Bybane siden åbningen i 2010 har »tjent investeringen ind 12-15 gange«. Men det er forkert, oplyser Bergen Kommune til Berlingske.

»Her er der åbenbart opstået misforståelser i Danmark, i forhold til hvad vi har undersøgt. Vi har ikke sagt, at Bergen Bybane har tjent investeringen ind. Det, vi har sagt, er, at for hver krone, som er investeret i bybanen, er der investeret 12-15 gange mere i udvikling nær stationer langs bybanestrækningen,« skriver Bergen Kommune i en email til Berlingske.

Artiklen ligger i skrivende stund ikke på Berlingskes hjemmeside, men kan læses i sin helhed på side 14 i dagens Berlingske.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden