Visualisering: C.F. Møller
Nyheder

Byråd har igangsat undersøgelse: DSB og MT Højgaard vil lave bydel over banen ved Aarhus Banegård

Nyheder

Nye bydele bygges ofte uden for centrum, hvor der er plads, men nu foreslår DSB og MT Højgaard en bydel i hjertet af Aarhus. Ved at dække banegraven ved Aarhus Banegård til kan man lave en 11 hektar (110.000 kvadratmeter) bydel, foreslår de to.

Det skriver Estate Media.

C.F. Møller er arkitekt på projektet.

Aarhus Byråd har ifølge Estate Media igangsat en undersøgelse af muligheden for at overdække banegraven til formålet.

»Området omkring banegården er et trafikalt knudepunkt og er præget af ikoniske bygninger og arkitektur. Aarhus H fungerer på mange måder som en byport, og tusindvis af mennesker passerer gennem området hver dag. Derfor er det vigtigt for mig, at vi, inden vi går i gang med at lægge konkrete planer, spørger de, der bruger området, hvad de drømmer om, at der skal ske,« siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, ifølge Estate Media.

DSB og MT Højgaard foreslår, at bydelen skal være bilfri og primært have etageejendomme på op til seks etager, men enkelte steder højere, samt butikker.

En overdækning af Aarhus H-banegraven, hvilket også er til debat ved Vesterport Station i København, har været diskuteret siden udvidelsen af banegraven til sin nuværende form i 1924. DSB's store elektrificering af jernbanenettet giver dog netop nu en enestående mulighed for at realisere de gamle drømme, siger Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme, til Estate Media.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden