Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Zeso Architects
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aarsleff, Cowi, Vilhelm Lauritzen og Zeso skal udbygge Københavns Lufthavn

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det bliver et konsortium på fire, bestående af entreprenør Per Arsleff, rådgivende ingeniør Cowi og de to arkitektvirksomheder Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Zeso Architects, der skal stå for den fire milliarder kroner dyre udbygning af Terminal 3 i Københavns Lufthavn.

Det skriver Licitationen.

Terminalen skal udvides med 80.000 kvadratmeter over to faser. Det er ifølge Licitationen det største enkeltprojekt i lufthavnens historie og koster cirka det samme som arbejdet med den nye Storstrømsbro.

»Vi har lagt meget vægt på at skabe en terminal, som passagererne vil huske og tale om. Arkitekturen er derfor meget vigtig for projektet. Vi vil udnytte dagslyset bedre, og passagererne skal kunne opleve flyene, som passerer forbi udenfor. Derudover skal vi tro på, at det er realistisk at bygge, mens lufthavnen er i drift,« siger Christian Poulsen, byggedirektør for Københavns Lufthavn, ifølge Licitationen.

Visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Zeso Architects

I en pressemeddelelse skriver Vilhelm Lauritzen Arkitekter, at terminalen »bliver samlet under et bølgende loft, der slipper diffust himmellys ind i det store rum og refererer til skyerne«.

»Ovenlys og grønne haver marker­er huller i skyerne gennem den transparente loftflade. Om dagen strømmer både diffust og direkte dagslys ned i rummet, og om aftenen fremstår loftet som en samlende flade, der afspejler stjernehimlen. Tre åbne, grønne lysskakter løber ned gennem alle etager og oplyser den nye bagageudlevering,« skriver Vilhelm Lauritzen yderligere.

Det er Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der har tegnet Terminal 3 fra 1998, ligesom tegnestuens grundlægger og navnefar står bag Vilhelm Lauritzen Terminalen fra 1936. Også Per Arsleff har flere års erfaring med byggeri i Københavns Lufthavn og har blandet andet været en del af udvidelsen af Terminal 2 og opførelsen af Terminal E.

Første etape af byggeriet forventes færdigt i 2023, anden fase i 2028, skriver Vilhelm Lauritzen.

Luftfoto af Terminal 3 i dag.
Pressefoto: Vilhelm Lauritzen Architects

Luftfoto af Terminal 3 i dag.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Jobs

Forsiden