0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sukkerfabrikken
Foto: Sukkerfabrikken
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kystprojekt et skridt nærmere: Masterplan offentliggjort for omdannelse af Stege Sukkerfabrik til stor ferieby

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det har vist sig vanskeligt at gennemføre en del af de 10 kystprojekter, regeringen godkendte for fire år siden.

Nu er ét af projekterne, Sukkerfabrikken i Stege på Møn, kommet et skridt nærmere. Selskabet bag har nu offentliggjort en masterplan for projektet, der også er kaldt Aquapark Møn.

Projektet rummer både omdannelse af Sukkerfabrikken, der blev etableret i 1884 og lukkede for 30 år siden, samt nybyggeri af blandt andet ferieboliger.

»Dybest set er hele sukkerfabrikken jo bygget kvalitetsmæssigt enormt godt. Men det er også en stor bygningsmasse i en by som Stege – og at finde en anvendelse for bygningerne til andet end turisme er nok svært at forestille sig. Så det handler også om at bevare kulturarv i et område, hvor landbrug og sukkerproduktion er vigtig,« siger Bent Lykke, arkitekt og direktør for Sukkerfabrikken A/S.

En personkreds, der tæller direktøren, ejer Sukkerfabrikken, men forskellige investorer skal være med til at realisere projektets dele.

»Det er et meget stort projekt, og vi har også måttet konstatere selv, at investorerne er så forskellige i det her, at vi bliver nødt til at dele op i faser,« fortæller Bent Lykke.

Pælehusene her bliver kaldt badeanstalten. Der afventer godkendelse fra Kystdirektoratet.

De første projekter bliver byggeriet af 120 feriehuse og etableringen af Ottos Oplevelsesfabrik på 10.000 kvadratmeter i forskellige, gamle produktionsbygninger. Navnet er en gestus til den 85-årige vicevært, som har været ansat på stedet i 65 år og altså også, da der var sukkerproduktion.

Projektet, som samlet anslås at koste 700-800 millioner kroner eksklusiv moms, rummer også planer om et hotel i en af de gamle sukkerfabriksbygninger. Ifølge Bent Lykke har en hoteloperatør underskrevet et letter of intent, men der mangler stadig en investor til selve byggeriet. Forhandlinger pågår også med en entreprenør – det er endnu hemmeligt hvilken.

Der er ligeledes planer om et vandland og ferieboliger uden på de to store siloer.

Inde i den ene silo skal være vandrutsjebane, klatring og dykning.

»Med en højde på 34 meter inde i siloen vil der være rig mulighed for at lave helt særlige og karakterfulde underholdningstilbud,« står der i masterplanen.

Forvaltningen i Vordingborg Kommune er i gang med at udarbejde en lokalplan, som kommunalbestyrelsen skal godkende. Der er allerede i 2016 lavet en helhedsplan for Stege, hvor kommunen nævner projektet.

Derudover mangler en dispensation fra Kystdirektoratet for at få lov til at bygge ferieboliger ud i vandet.  I det oprindelige projekt, som regeringen udpegede for fire år siden, var skitseret feriehusbåde i vandet. C.F. Møller, Niras og Lykke Nielsen Arkitekter var involveret i den første plan.

Forventningen er, at byggeriet – om alt går vel – begynder i 2020 og åbner i 2021.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden