Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

København vil søge inspiration til elløbehjul og bycykler i Aarhus

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Mens Københavns Kommune har lagt en hård linje over for udlejere af bycykler og elløbehjul, som man ad flere omgange har bedt om at indstille udlejningen fra veje og fortove, har Aarhus Kommune omvendt indgået en aftale med bycykelleverandøren Donkey Republic og lagt op til en aftale med en elløbehjulsleverandør.

Den model vil Københavns Kommune nu lade sig inspirere af. På et møde i Teknik- og Miljøudvalget mandag har politikerne besluttet at følge en anbefaling fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet om at søge råd om den fremadrettede regulering af området hos Aarhus Kommune.

Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Det var ellers to andre punkter vedrørende udlejning af cykler og elløbehjul, der var på dagsordenen. Teknik- og Miljøforvaltningen havde indstillet dels, at Københavns Kommune giver etårige tilladelser til opstilling af mindre udlejningskøretøjer, herunder cykler og elløbehjul, på offentlig vej, dels at kommunen nedlægger op til 30 bilparkeringspladser i Indre By, som omdannes til hubs for udlejningscykler og -elløbehjul.

Men på udvalgsmødet blev der stillet et ændringsforslag, som erstattede de to punkter, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningens pressechef til Politiken Byrum. Ændringsforslaget går ud på, at forvaltningen skal se på den aarhusianske model.

»En kopi af denne model er tillokkende for de københavnske politikere, hvor otte virksomheder har vist interesse for at udleje elløbehjul, mens fem virksomheder har henvendt sig til forvaltningen om udlejning af udlejningscykler,« fremgår det af pressemeddelelsen.

Teknik og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) tilføjer i meddelelsen:

»Vi vil blive ramt af et sandt kaos, hvis byens fortove og pladser pludselig skal rumme otte konkurrerende systemer for elløbehjul og fem for udlejningscykler. Derfor er jeg glad for, at et flertal i udvalget har besluttet at følge Transportministeriets anbefaling om at hente inspiration i Aarhus til den fremadrettede regulering af området.«

Glæde hos Donkey

Hos udlejningscykelvirksomheden Donkey Republic er man ikke overraskende glad for beslutningen i Københavns Kommune. Donkey Republic har indgået en fast aftale med Aarhus Kommune om udlejning af cykler, og firmaets orange cykel har også spredt sig i København trods manglende aftale.

»Vi er meget tilfredse med udvalgets beslutning i går og glæder os sådan set bare til at give endnu flere københavnere mulighed for at transportere sig på en rugbrødsmotor,« udtaler Alexander Frederiksen, salgschef hos Donkey Republic, i en separat pressemeddelelse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden