0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Vandkunsten
Visualisering: Vandkunsten
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ovalen er tegnet af Vandkunsten, støttet af Realdania: Seniorbofællesskab i Albertslund skal også tiltrække mænd

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ovalen i Albertslund får nu støtte fra Realdania.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Bygningen ligger i Roholmparken i Albertslund. Projektet er udviklet i et partnerskab mellem Albertslund Kommune, KAB, Boligselskabet AKB, Albertslund og Realdania.

Lokalplan for Ovalen forventes at blive sendt i høring i efteråret 2019. Herefter forventes lokalplanen at blive behandlet i 2020, og hvis lokalplanen godkendes, kan seniorbofællesskabet Ovalen stå færdigt i sommeren 2022.

Blandt andet er det et mål, at bofællesskabet appellerer lige så meget til mænd som til kvinder, hvor seniorbofællesskaber ellers har tiltrukket flest kvinder.

»Med Ovalen har vi i fællesskab udviklet et eksempel på, hvordan vi etablerer seniorbofællesskaber med plads til mest mulig bæredygtighed, naboskab og mangfoldighed – og med fokus på at få mændene med. Det er ikke nemt i praksis – men vi håber, at det lykkes her,« udtaler filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk.

De 50 boliger, der er tegnet af Vandkunsten, skal rumme både erhvervsaktive seniorer og pensionister - enlige såvel som par. De kommende beboere skal have en blandet social baggrund. Og så skal det også være til at betale for dem, der kun har en folkepension.

Tre former for fællesskaber

Et værdiprogram for bofællesskabet tager udgangspunkt i en række interviews, som blandt andet peger på, at mange mænd har brug for konkrete aktiviteter at mødes om, at kunne trække sig fra fællesskabet og at kunne være sammen med andre på egne præmisser. Derfor skabes der rum til i fællesskab at udvikle konkrete faciliteter, som kunne være for eksempel værksted, motionsrum og billard.

I udformningen af de fysiske rammer for bofællesskabet arbejdes der ligeledes med både privatliv og tre grader af fællesskab:

  • 'Lidt sammen', hvor man lige hilser på, når man henter sin post eller sidder udenfor og læser avisen.
  • 'Tæt sammen', hvor man mødes om en fælles interesse eller hobby.
  • 'Alle sammen', hvor alle er med til for eksempel at fejre traditioner eller mødes om at vedligeholde de fælles rammer.

Det er samtidig en kerneværdi, at der skabes et stærkt samspil mellem bofællesskabet og kvarteret omkring Roholmparken.

Seniorbofællesskabet Ovalen er et af syv projekter, som Realdania bidrager til under initiativet ’Rum og fællesskaber for ældre’, som skal inspirere til nye former for seniorbofællesskaber i både den private og almene boligsektor.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden