Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hammershus, Sydhavnens Genbrugscenter og Filsø vinder betonpriser

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Torsdag blev der uddelt tre betonpriser inden for byggeri og anlæg ved en prisfest i Dansk Arkitekturcenter i Blox i København: Bæredygtig beton-prisen, In-situ-prisen  og Betonelementprisen.

Sydhavn Genbrugscenter i København vandt Bæredygtig beton-prisen for at gå længere med genbrugsbeton end hidtil set. 40 procent af betonen er genanvendt beton fra en tidligere skorsten på Amagerværket. Det er fem gange mere end den hidtidige standard for brug af genbrugsbeton, skriver brancheorganisationen Dansk Beton, der uddeler prisen.

Holdet bag genbrugscenteret

Holdet bag genbrugscenteret

»Det er et prisværdigt projekt, hvor man har udviklet et imponerende bæredygtigt koncept, der sprænger alle grænser for brug af genbrugsbeton,« siger Julian Weyer, C.F. Møller Architects og formand for dommerkomitéen, i pressemeddelelsen.

»Ikke alene har man anvendt 100 procent genanvendt beton som tilslagsmateriale frem for at tilføre nye sten. Man har også for første gang herhjemme brugt genbrugsbeton til udvendige overflader, hvor det udsættes for frost, vand og andre miljømæssige påvirkninger. Det vil sige, at genbrugsbetonen er støbt i aggressiv miljøklasse. Tidligere har genbrugsbeton kun været brugt indendørs.«

Züblin er totalentreprenør på genbrugscenteret og har udført det med en kombination af betonelementer og synlig genbrugsbeton, der er in situ-støbt på stedet.

Det ottetalsformede byggeri, der er tegnet af Krilov, indvies i næste måned.

En underspillet fremtoning

Arkitema Architects A/S, Christoffer Harlang Architects A/S, Nordbornholms Byggeforretning ApS og Jens Møller Gudhjem vandt In-situ Prisen 2019 for Besøgscenter Hammershus, der har vundet flere priser.

De har sammen skabt et stykke moderne arkitektur, som formår at indpasse sig i det dramatiske nordbornholmske landsskab, hedder det i en pressemeddelelse fra Fabriksbetonforeningen, som er en brancheforening for fabriksbetonproducenter i Dansk Byggeri.

»Arkitema Architects A/S og Christoffer Harlang Architects A/S har netop vægtet den landskabelige oplevelse for de besøgende meget højt ved at underspille bygningens fremtoning, når man ankommer som besøgende.

Holdet bag Hammershus
Foto: Marco Ecks

Holdet bag Hammershus

Besøgscenter Hammershus udnytter betonens potentiale som et naturligt og robust materiale,« udtaler dommerne, arkitekt Jesper Gottlieb, fra Gottlieb Paludan Architects og arkitekt Sophus Søbye, Sophus Søbye Architects.

Holdet bag Filsø
Foto: Marco Ecks

Holdet bag Filsø

Byggebranchens Oscar

Tegnestuen Schønherr vandt Betonelement-prisen og Utzonstatuetten, også kaldet byggebranchens Oscar, for Filsø i Varde for deres brug af industrielt præfabrikerede betonelementer i tilblivelsen af en oval betonbro i det Vesterhavske naturlandskab ved Filsø. Vinderne af prisen blev allerede offentliggjort i februar.

Broen omkring Filsø er udviklet i et samarbejde mellem Realdania, Aage V. Jensen Naturfond og Naturstyrelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden