Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fredning er ophævet: By & Havn inviterer til borgermøde om udvikling af omstridte Stejlepladsen i København

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tirsdag er loven, der ophæver fredningen af tre områder i København, trådt i kraft. Dermed kan By & Havn nu igangsætte processen for byggeri i Vejlandskvarteret ved Vejlands Allé, på Stejlepladsen ved Fiskerihavnen i Sydhavnen og på Selinevej Nord tæt ved Sjællandsbroen, som alle tre er erstatning for det omstridte og nu skrinlagte boligbyggeri på en del af Amager Fælled.

I den forbindelse inviterer By & Havn nu til borgermøder om udviklingen af henholdsvis Vejlandskvarteret og Stejlepladsen.

Det skriver det kommunale udviklingsselskab i en pressemeddelelse.

Borgermøderne vil blive afholdt 25. april for Vejlandskvarteret og 7. maj for Stejlepladsen og skal give mulighed for at komme med input til de kommende arkitektkonkurrencer og masterplaner for områderne.

»Det er de lokale beboere, der kender områderne allerbedst, og de kvaliteter, som områderne allerede har, og som kan tænkes med ind i den videre udvikling. Derfor ønsker vi at invitere til dialog og borgermøde så tidligt som muligt i processen,« udtaler Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn, i meddelelsen.

Derudover begynder der miljø- og geotekniske boringer med udtag af jordprøver i de kommende uger (se tidsplan i faktaboksen).

Omstridt byggeri

Det planlagte byggeri på Stejlepladsen ved Fiskerihavnen har vist sig omtrent ligeså betændt som det nu skrinlagte byggeri på en del af Amager Fælled, Ørestad Fælled Kvarter.

Hvor byggeriet på Amager Fælled blev kritiseret for at ville smadre dyre- og planteliv i et område med særligt høj biodiversitet, kritiseres byggeplanerne på Stejlepladsen for at ødelægge Københavns sidste erhvervsfiskerihavn og et grønt åndehul, som i dag er præget af alternativt byggeri i form af blandt andet selvbyg.

Flere arkitekter har opfordret By & Havn til at udstykke Stejlepladsen i mindre byggegrunde, så der også i fremtiden kan blive plads til selvbyggere frem for større developere. Et ønske, som By & Havn ind til videre ikke er imødekommet.

Kgs. Enghave Lokaludvalg har tidligere afvist møde med By & Havn, inden Folketinget endeligt havde ophævet fredningen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden