Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

SBI lancerer ny beregningsmodel for energirenoveringer: »Vi kan ikke spare så meget, som vi troede«

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ph.d.-afhandling fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBI) har resulteret i en ny model, som kan forudsige besparelser ved energirenoveringer med en usikkerhed på blot 1 procent.

Det skriver SBI i en pressemeddelelse.

Ifølge forfatteren bag ph.d.-afhandlingen, civilingeniør Morten Brøgger, viser den nye beregningsmodel, at gevinsterne ved energirenoveringer ikke er så store som hidtil antaget.

»Med den nye beregningsmodel bliver det tydeligt, at vi ikke kan spare så meget, som vi troede. Til gengæld får vi et langt mere realistisk billede af, hvor meget vi rent faktisk kan spare, og hvor meget vi skal investere for at realisere besparelserne,« udtaler Morten Brøgger.

Modellen benytter sig af en kombination af data fra den danske energimærkningsordning og varmeforbrugsdata fra BBR. Samtidig tager modellen højde for rebound-effekten, som er den adfærdsændring, beboere kan finde på at foretage efter renoveringen, hvormed besparelsen ikke bliver så stor som forventet.

Det giver ifølge SBI en langt større præcision end ved tidligere beregningsmodeller, som betragter bygninger fra samme periode som energimæssigt ens, hvilket ifølge SBI ikke nødvendigvis er rigtigt.

»En mere præcis beregning af, hvor meget energi der reelt kan spares, vil være et godt udgangspunkt for prioritering af den politiske indsats,« udtaler Morten Brøgger.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden