Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Borerig på omdiskuteret byggegrund i København udsat for hærværk

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En borerig, som skulle foretage geotekniske boringer på Stejlepladsen i Københavns Sydhavn, er natten til mandag blevet udsat for hærværk. Vognen har fået dækkene piftet eller skåret op, tilsyneladende sukker i tanken og er overdækket med fiskenet.

Det skriver en lokal i facebookgruppen Fiskerhavnens Venner.

»Det er både ulovligt og en vanvittigt dum idé. Det eneste, det gør, er at skabe antipati imod vores sag,« skriver den lokale i gruppen.

Fredningen af Stejlepladsen blev i sidste uge endeligt ophævet sammen med områder på Amager, som By & Havn vil byudvikle. Lokale har kritiseret planerne og har håbet at skabe en protestbevægelse ligesom Amager Fælleds Venner, som endte med at få flyttet boligudviklingsplaner for en del af Amager Fælled.

Foto af sukker ved påfyld til tanken.

Boreriggen er ejet af ​tomandsfirmaet DJ Boringer. Den lokale kritiserer, at hærværket rammer deres økonomi.

By & Havns pressechef, Kristian Wederkinck Olesen, bekræfter, at der er begået hærværk mod boreriggen. Han har selv været ude på grunden mandag morgen og oplever ikke, at det er lokale, der står bag.

»De folk, vi mødte ude på Stejlepladsen, syntes, at det var noget svineri,« siger Kristian Wederkinck Olesen til Politiken Byrum og nævner, at han håber, at det var drengestreger og en engangsforseelse.

Opdateret mandag 8. april klokken 15.23: Vi er gjort opmærksomme på, at man ikke ved, om der rent faktisk er sukker i selve tanken. Vognen skal til service for at blive undersøgt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden