Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Restaurant- og yogastudier med søudsigt på vej i bypark i Viborg

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En idé fra 2017 om at anlægge en pavillon kaldet Ø-huset i en bypark ved Søndersø i Viborg er nu ved at blive ført ud i livet.

et møde Teknisk Udvalg onsdag i næste uge har forvaltningen indstillet til, at kommunen sender en ny lokalplan i høring for området.

Bygningen, som vil indeholde restaurant, café og yogalokaler, skal ligge på Sønæs ud mod Søndersø i den sydlige del af Viborg, to kilometer fra centrum.

Bag projektet står den Viborg-baserede Bach Gruppen, en stor ejendomskoncern stiftet af bestyrelsesformanden Finn Bach.

Pavillonen er tegnet af Harritslev Arkitektur og »opføres som en bygning med tydeligt afsæt i klassiske pavilloner, men med et ret moderne ’twist’, med sit store sedumbeklædte tag, med ensidig taghældning«, fremgår det af projektforslaget.

Byparken er et tidligere moseområde, som nu er kunstigt afvandet. I dag indeholder det en dam, der renser vand fra byen, inden det ledes ud i Søndersø, men der er også forskellige rekreative faciliteter i et vandlandskab, der kan indeholde vand i tilfælde af skybrud.

Der er også en strand og en mindre søpavillon på Sønæs i forvejen. Det nordvestlige hjørne er et beskyttet § 3-område med mose og eng.

For halvandet år siden, i efteråret 2017, udskrev Viborg Kommune en idékonkurrence for området, i forbindelse med at kommunen købte bygninger på arealet af det lokale forsyningsselskab, Energi Viborg Vand.

Projektgruppen ledet af Bach Gruppen, som foreslog Ø-huset, vandt. Siden er projektet tilpasset, så en bed and breakfast er droppet.

Undervejs havde kommunen foreslået, at aktiviteter, som en anden gruppe havde foreslået, kunne integreres i Ø-huset. Det lykkedes dog ikke.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden