Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stigsborg Havnefront får ny strategi bygget på FN's 17 verdensmål

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdensmål 3.6 taler om færre trafikdødsulykker. Derfor prioriteres cyklister og gående før biler i Stigsborg Havnefront.

Det er ét eksempel på, hvordan FN’s 17 verdensmål påvirker byudviklingen i den centralt beliggende bygade, der udgør en ny bydel i Aalborg.

Den nye bæredygtighedsstrategi, som bydelen har fået, er således bygget op om FN’s 17 verdensmål. Strategien rummer et indsatskatalog, hvor visioner balanceres med de praktiske muligheder.

»Her har vi i samarbejde med Aalborg Kommune udvalgt en række områder, hvor vi kan gøre en forskel,« siger Anton Hessellund, direktør for Stigsborg Havnefront P/S.

Emnerne i strategien er blandt andet sundhed, innovation, uddannelse, byliv, miljø og trafik.

Det er også tanken, at cirkulær økonomi bliver en naturlig del af hverdagen. Der vil blive etableret byttestationer i de forskellige bebyggelser, ligesom p-husene får delebiler og elladestandere.

Bydelen får en 15 hektar stor grøn natur- og fjordpark, Stigsparken, der bliver Aalborgs største park. Den skal samtidig fungere som skolegård for den nybyggede folkeskole.

Bosætningen kommer til at bestå af blandede boligtyper med en variation af rækkehuse, bofællesskaber, ejer- og lejelejligheder samt almene boliger.

Den traditionelle grundejerforening udvides til en bydelsforening, der skal være bydelens lokaldemokratiske organ. En bylivsstrategi skal udvikles i samarbejde med nuværende og kommende brugere af området.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden