Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Fald på bundlinjen: BIG fik »mindre tilfredsstillende« 2018

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trods stigning i omsætningen går Bjarke Ingels Group, BIG, skuffet ud af 2018. Aflysning af to store projekter og en »kompleks« kunstinstallation, som blev dyrere end ventet er nogle af årsagerne til, at 2018 ikke levede op til ledelsens forventninger, skriver BIG i sin netop offentliggjorte årsberetning.

»Ledelsen anser årets resultat for mindre tilfredsstillende,« lyder det i beretningen.

Omsætningen steg fra 166,3 millioner kroner i 2017 til 178 millioner kroner i 2018, men resultatet efter skat oplevede til gengæld et dyk fra 62,5 til 58,9 millioner kroner.

Antallet af fuldtidsansatte i BIG steg med seks personer til 222 medarbejdere i 2018.

Ifølge beretningen forventer ledelsen en let vækst i både omsætning og resultat af primær drift i 2019. Det skyldes, at man forventer at færdiggøre et stort antal byggerier i 2019. Firmaet forventer desuden at udvide med kontor i Barcelona.

BIG, der har hovedsæde i New York, har også haft modvind herhjemme. Københavns Teknik- og Miljøudvalg afviste tidligere på året lokalplantillægget, som skulle tillade virksomhedens nye danske kontor i Nordhavn, med begrundelsen, at bygningen ikke var »æstetisk tilfredsstillende«, og fordi politikerne var i tvivl om dens bæredygtighed. Det Konservative Folkepartis Jakob Næsager kaldte ligefrem byggeriet »historisk grimt«.

Efter en mindre begrønning af projektet og mere indsigt til politikerne i dokumentationen for byggeriet fik BIG alligevel grønt lys til at bygge det nye hovedsæde.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden