Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Randers opsætter sensorer for at kortlægge bevægelsesmønstre i midtbyen

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udviklingsudvalget i Randers Kommune har godkendt, at kommunen skyder penge i et projekt, hvor sensorer skal registrere, hvordan byens gæster og beboere færdes i midtbyen.

Det fremgår af et referat af seneste udvalgsmøde 23. maj.

Forvaltningen og Cityforeningen oplever, at butikker og investorer, der ønsker at etablere aktiviteter i midtbyen, efterspørger konkret viden om hvor mange mennesker, der passerer på specifikke steder på bestemte tidspunkter.

Med inspiration i andre byer vil byen nu få opsat måleudstyr og software til databehandling, så det er muligt ned på timeintervaller at kortlægge besøg i byen. Cityforeningen vil selv kunne tilgå data online, så mulige butiksindehavere kan få data med det samme.

Ifølge forvaltningen er »alle observationer er fuldt anonymiserede«, selv om de enkelte mobiltelefoners unikke ID registreres.

»Erhvervsstyrelsen har i 2015 slået fast, at den teknologi, der ønskes anvendt her, ikke kræver indhentning af tilladelse fra de pågældende borgerne, hvis mobiletelefoners ID midlertidigt registreres,« skriver forvaltningen.

Prisen for antenner og software er 180.000 kroner.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden