Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gehl, Briq og Casa skal skitsere udviklingen af PensionDanmarks DT-grund i Aarhus

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om et år har PensionDanmark som mål at have en lokalplan på plads, så der kan tages første spadestik på nye boliger, butikker og kontorer på DT-grunden.

Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse.

Arkitekterne er Gehl og Briq Group. Totalentreprenør bliver Casa.

Trælasten, som området skal hedde, er et område på mere end 36.000 kvadratmeter i området ved Dagbjergvej og ned mod åen mellem Ringgaden og Silkeborgvej. Planen er, at bydelen skal have en bæredygtig profil.

På Trælasten skal der opføres 70.000 bæredygtighedscertificerede kvadratmeter fordelt med 80 procent boliger og 20 procent retail og erhverv. Det er målet at boliger, butikker, kontorer og byrum DGNB-bæredygtighedscertificeres i kategorien Guld samt at byområdet »opnår stor egenart og høj liveability«, skriver PensionDanmark.

Ved festivallen Northside vil PensionDanmark give besøgende mulighed for at høre om bydelen, der ligger tæt på festivalpladsen.

»Målet er, at den bliver et så attraktivt sted, at flere borgere end dem, der bor på Trælasten, har lyst til at færdes og opholde sig i de bæredygtige byrum på Trælasten,« siger Torben Möger Pedersen, PensionDanmarks adm. direktør, i pressemeddelelsen.

Pensionsselskabet ønsker at have et grundigt forarbejde med blandt andet ’fokuseret borgerinddragelse’ gennem høringer, borgermøder og borgerinddragende aktiviteter baseret på en netværksstrategi.

»Håbet er naturligvis, at borgerinddragelsen bidrager til, at bydelen bliver robust i forhold til det, der efterspørges lokalt. At nogle af de inddragede bliver positive ambassadører eller kommende beboere er en positiv sideeffekt,« siger direktøren.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden