Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fotos: Ny kirke ved Trekroner indvies i pinsen

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rørbæk og Møller Arkitekter har med en ny kirke ved Trekroner ved Roskilde ønsket at skabe en »organisk, rundet form«, så den står »skulpturelt« på en åben græseng i det nye boligområde.

Det skriver tegnestuen i en pressemeddelse.

Kirken indvies i pinsen.

»Vi ville have en kirke, hvor man kunne fornemme, at den ikke var bygget i 1900-tallet. Religion har udviklet sig siden de første kirker blev bygget i 800-tallet, og vi ville have en bygning, der repræsenterede den udvikling,« fortæller Nina Blom Andersen fra Himmelev Menighedsråd, der er bygherre på projektet.

Rørbæk og Møller Arkitekter har været totalrådgiver, mens øvrige samarbejdspartneree var EKJ Rådgivende Ingeniører A/S, Schul Landskabsarkitekter og Acoustica Sweco.

Kunstnerne bag værkerne i kirken er Henrik Plenge, Lea Porsager og Alexander Tovborg, mens orglet er bygget af Frederik Magle.

»Vi har ønsket at skabe en kirke, der føles både intim og åben, og hvor man kan sidde godt, uanset om man er 20 eller 300 mennesker. En kirke der både kan rumme gudstjenester, traditionelle ceremonier og uformelle koncerter. Kirken er derfor udformet med en enestående fleksibilitet og varieret indretning,« udtaler Nicolai Overgaard, adm. direktør ved Rørbæk og Møller Arkitekter.

200 unikke støbeforme har været anvendt for at skabe den in situ-støbte beton.

Adam Mørk
PR-foto: Adam Mørk
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden