0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Oliefirma truer københavnske politikere med personligt erstatningsansvar efter byggestop

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et internationalt oliefirma vil gå langt for at få tilladelse til at etablere et benzindepot på det nordlige Amager. Så langt, at firmaet truer politikere fra fem partier på deres private pengepung, hvis de ikke giver tilladelse.

Det skriver Politiken mandag.

Et flertal på fem partier på Københavns Rådhus har indtil videre blokeret for projektet, som skal ligge på den kunstige ø Prøvestenen. Ifølge partierne – SF, Det Konservative Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti – strider projektet mod byens plan om at blive CO2-neutral i 2025, fordi det vil føre til 70 daglige lastbilture gennem byens gader. Desuden vil det ødelægge mulighederne for at bygge op mod 15.000 boliger på et ubenyttet areal på størrelse med Indre Østerbro lige ved siden af det planlagte brændstoflager.

Men det tyskejede oliefirma Oiltanking A/S truer nu med at gøre politikerne personligt økonomisk ansvarlige. Det fremgår af en email, som advokatfirmaet Kromann Reumert har sendt til politikerne på vegne af Oiltanking Copenhagen (OTC) med en protest mod politikernes blokering af projektet:

»Det er et hidtil uset tilfælde af politisk motiveret magtfordrejning,« skriver Kromann Reumert på vegne af OTC, der mener at have retskrav på at etablere depotet.

I mailen fastslås det, at Ankestyrelsen kan anlægge erstatningssag mod politikerne, hvorved de »risikerer at ifalde et personligt erstatningsansvar«.

Københavns to store røde partier, Socialdemokratiet og Enhedslisten, har stemt for at give OTC den ønskede tidsubegrænsede tilladelse. Partierne begrunder det med, at Prøvestenen er udlagt til den type formål i landsplanlægningen, og så kan kommunen ikke sige nej.

Men de fem mindre partier trodser den udlægning. Mette Annelie Rasmussen fra de radikale slår fast over for Politiken, at benzindepotet er »højst problematisk i en tid, hvor efterspørgslen falder på fossil energi«.

Karina Vestergaard Madsen (EL), som er Københavns fungerende teknik- og miljøborgmester, havde gerne set boliger på Kløverparken. Men hun holder fast i vurderingen fra hendes forvaltning om, at det »ikke holder i byretten« at nægte tilladelse til benzindepotet, og at det heller ikke lader sig gøre kun at give en tidsbegrænset tilladelse, siger hun til Politiken.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden