Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sleth Arkitekter
Visualisering: Sleth Arkitekter
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Salling Fondene donerer 20 millioner til stort sundhedstårn centralt i Aarhus

En tredjedel

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DGI Huset, som ligger bag Bruuns Galleri i Aarhus, er godt på vej til at få et nyt sundhedstårn, efter Salling Fondene – som ejer det tidligere Dansk Supermarked – har skudt 20 milioner kroner i projektet.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Tårnet vil koste i alt 60 millioner kroner, og på de ni etager med 3.000 kvadratmeter skal der være forskellige idrætsfaciliteter, blandt andet en stor multisal. Lokale- og Anlægsfonden er også inde over projektet.

Der vil i tårnet, som Sleth Arkitekter skal tegne, være en stor velkomstsal med 16 meter til loftet, hvor der vil stå kraner som en reference til DGI Husets tidligere funktion som centralværksted for Statsbanerne. Den eksisterende bygning er fredet.

DGI Huset er 16 år gammelt og breder sig i dag over 5.000 kvadratmeter. Der var sidste år 270.000 idrætsbrugere i bygningen, og sundhedstårnet skal sørge for, at det hastigt voksende antal brugere i den fortættede by fortsat kan udøve deres idrætsgrene.

»Vi har en fantastisk bygning, men de eksisterende arealer er brugt, og udvidelser kan kun ske opad. Sundhedstårnet vil fremstå som et moderne fyrtårn for idræt og sundhed. Donationen giver os stor tiltro til, at vi kan finde de resterende midler,« siger Lars Steen Pedersen, formand for Fonden DGI Huset, ifølge Aarhus Stiftstidende.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden