Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Hver femte ghettobolig skal rives ned inden år 2030

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

3.200 boliger i 15 de såkaldte hårde ghettoer skal fjernes inden år 2030. Det er den konkrete konsekvens af den ghettopakke, som et flertal i Folketinget vedtog sidste år,  skriver Morgenavisen Jyllandsposten.

De berørte kommuner og boligselskaber har indstillet, at 3.200 af cirka 16.000 boliger skal rives ned. Cirka 1.000 almene boliger skal sælges til private, og cirka. 1.000 boliger skal omdannes – det kan for eksempel være til ældre- eller ungdomsboliger, viser Jyllands-Postens gennemgang af 15 såkaldte udviklingsplaner, som er aftalt mellem kommuner og boligselskaber.

I Esbjerg skal 116 af 580 boliger efter planen rives ned i boligområdet Stengårdsvej, mens 160 boliger skal omdannes til ældre- og ungdomsboliger.

Nogle beboere kan genhuses i andre lejligheder i samme område – andre skal fordeles rundt i byen, siger boligdirektør i Ungdomsbo Peter Sandager. Der bliver ifølge Peter Sandager en opgave i at forhindre, at genhusede beboere og socialt udsatte nytilflyttere nu koncentrerer sig i nye boligområder.
»Det er et kæmpe puslespil. Vi risikerer meget nemt at få den samme historie igen – bare et andet sted,« siger han til Jyllandsposten.

De Radikale vil give boligområderne to år ekstra til at komme af ghettolisten, inden planerne sættes i gang, vhilket man vil tage op i regeringsforhandlingerne. Socialdemokratiet vil ikke udtale sig på grund af forhandlingerne.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden