Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Almen boligforening sætter gang i åben arkitektkonkurrence for at få nyskabende bebyggelse ved Aarhus

Arbejdernes Andels Boligforeningen (AAB) ønsker at få nyskabende ideer for etape to af en bebyggelse nordøst for Aarhus.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Arbejdernes Andels Boligforeningen (AAB), der udlejer 8.600 almene boliger i og omkring Aarhus, sætter gang i en åben idekonkurrence om udviklingen af anden etape af bebyggelsen Skæring Bæk ved Aarhus.

»Omdrejningspunktet for idékonkurrencen skal være arkitektonisk kvalitet forstået i ordets bredeste betydning, og der skal være fokus på gode ideer og nyskabelse,« skriver Arkitektforeningen, som udskriver konkurrencen på vegne af AAB.

»Med idékonkurrencen ønsker bygherre AAB at blive udfordret og klogere på det potentiale, som grunden i Skæring har,« skriver foreningen videre.

Området ligger nordøst for Aarhus ved Skæring Bæk ved Hjortshøjsvej mellem Djurslandmotorvejen og Grenåvej. Der er 11 kilometer til Aarhus Domkirke fra landsbyen.

Første etape af Skæring Bæk-bebyggelse på 94 boliger og et fælleshus er under opførelsen. De er tegnet af Rubow arkitekter med Tækker Rådgivende Ingeniør som underrådgiver.

Bygningerne bliver opført lige uden for byskiltet til Skæring by og mellem parcelhuse, marker og gartnerierhverv. Samtidig ligger området tæt ved vandet med gode badestrande og lystbå̊dehavne, skriver Arkitektforeningen.

Vinderen af idekonkurrencen forventes at blive tilknyttet som rådgiver i den indledende planlægning med viderebearbejdning af konkurrenceforslaget, som kan danne grundlag for en lokalplan for området og en designmanual.

Arkitektforeningen er rådgiver og har udpeget tre fagdommere.

Fagdommere

  • Mikkel Frost, arkitekt MAA/RIBA, Cebra
  • Rikke Juul Gram, landskabsarkitekt MAA/MLD, Schønherr
  • Lisbeth Westergaard, landskabsarkitekt MAA, LIW planning

Frist for indsendelse af forslag til konkurrencen er den 10. oktober 2019.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden