Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Udviklingsplan godkendt: Arkitektkonkurrence for projekter i Assens på vej

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Udviklingsplanen, som skal sætte kursen for Assens by de næste mange år, blev på onsdagens byrådsmøde godkendt af byrådet.

Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Planen indeholder konkrete veje til, hvordan bymidten kan gentænkes og blive åbnet med nye funktioner, forbindelser og oplevelser.

Realdania har med 10 millioner kroner støttet et åbningstræk, der handler om at etablere en ny havneplads, et moderne samlingssted med bibliotek og andre aktiviteter – et ’multitek’ – og byggemuligheder for private investorer. Det blev vedtaget af byrådet i februar 2019.

Kommunen forventer sidst på året at igangsætte et konkurrencelignende udbudsforløb blandt arkitekter, hvor det skal afgøres, hvem der skal tegne multiteket og den nye havneplads.

Udviklingsplanen har tre fokusområder:

  • Den bynære havn, Willemoesgade og den nordlige havn
  • Den kulturelle købstad, Østergade, Plumområdet og Tobaksgaarden
  • Det vilde bylandskab, Jordbassinerne og Arena Assens

Assens skal omstilles fra primært erhvervs- og industriby til kultur- og oplevelsesby.

»Vi er nødt til at udvikle byen for at være attraktiv i forhold til fremtidig bosætning og turisme, og for at private investorer også kan se, at vi har ambitioner og vil noget med byen,« siger borgmester Søren Steen Andersen (V) i pressemeddelelsen.

»Men vi ønsker at fastholde det aktive og rå havnemiljø, så det skal ske med omtanke for de eksisterende erhverv, som fortsat ønsker at have deres dagligdag på havnen,« siger Dan Gørtz (V), formand for Miljø-, Teknik- og Planudvalget.

Arbejdet med planen, der går under projekttitlen ’Fremtidens Assens’, har været i gang siden foråret 2018. Udviklingsplanen var i høring til 22. maj, og der er kommet 14 høringssvar. Efter høringsperioden gav et flertal i byrådet grønt lys for en uændret udviklingsplan.

Borgergrupper laver aktuelt, i løbet af 2019, midlertidige forsøgsprojekter i byen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden