Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

En ny sneglebro, der krydser jernbanen, skal i fremtiden binde det voksende Valby sammen, hvis det står til Valby Lokaludvalg. Illustration: Schulze+Grassov

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Valby Lokaludvalg drømmer om millionbro mellem ny og gammel bydel

Valby Lokaludvalg håber at kunne realisere stor cykel- og gangbro, der skal forbinde Grønttorvet og Ramsingsvej.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En »ikonisk« stiforbindelse, der skal binde det nye og det gamle Valby sammen for gående og cyklende, og en »scenisk« cykelrute, der skal understrege Københavns position som international cykelby.

Sådan lyder Valby Lokaludvalgs største drøm og budgetønske til politikerne, når forhandlingerne af budgettet i 2020 går i gang i Københavns Kommunes senere i år.

»Der bliver bygget 4.500 nye boliger i Valby Syd, og det er afgørende for sammenhængen i Valby, at området ikke ender afskåret fra resten af bydelen«, lyder det fra lokaludvalget om broen, der skal krydse jernbanen og binde Grønttorvet og Ramsingsvej sammen.

Udvalget har nu fået tegnestuen Schulze+Grassov til at lave tegninger af broen, der kunne se sådan her ud, når man kigger fra FLSmidth-grunden mod Grønttorvet:

Illustration: Schulze+Grassov

»Cyklister får en mere scenerisk tur, med en runde i sneglen og derefter en tur på rampen langs Grønttorvet, før cykelstien går igennem et hus og videre til Grønttorvsparken og den nye skole ved Grønttorvet«, skriver lokaludvalget.

En pris på 80 millioner kroner

Planerne for broen har været undervejs i flere år. I første omgang beder lokaludvalget kommunen om en såkaldt planlægningsbevilling, der giver penge til blandt andet at udregne, hvor meget broen vil koste at opføre.

Illustration: Schulze+Grassov

Forud for visualiseringen har lokaludvalget fået lavet en forundersøgelse, der estimerer en pris på omtrent 80 millioner kroner.

Byudviklerne på begge sider af jernbanen støtter ifølge Valby Lokaludvalg op om projektet og har givet tilsagn om medfinansiering på cirka 12 millioner kroner. Aftalerne er dog afhængige af, at der træffes en politisk beslutning i år.

Området, der ses forrest, bliver en del af en endnu ikke tilrettelagt lokalplan for FLSmidths grund.

Du kan læse mere om broen her.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden