Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Aaart Architects
Visualisering: Aaart Architects
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt kulturhus i Ørestaden skal tegnes af Aart Architects i samarbejde med KPC

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Aart Architects skal i samarbejde med KPC tegne Ørestadens nye kulturhus, Byens Hus, som vil rumme nye fællesskaber, kultur, natur og idrætsaktiviteter. Kulturhuset bliver på 2.500 og byggefeltet vil også rumme en daginstitution cirka 85 boliger.

Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

Byens Hus er et resultatet af en ny samarbejdsmodel om fællesskaber, hvor By & Havn har taget udgangspunkt i lokalplanens bestemmelse om, at nye boligbyggerier i Ørestad Syd skal etablere fælleslokaler for beboerne på 1 procent af det samlede boligareal. Fællesarealerne i det nye kulturhus bliver samlet for alle kvarterets boliger i ét hus, så beboerne samlet set dels får et meget stort hus med mange faciliteter end hvert boligbyggeri hver især ville have mulighed for.

Administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro udtaler i pressemeddelelsen:

»At bygge nye områder i København handler om meget andet end at lægge mursten og bygge infrastruktur: Vi ønsker at skabe områder, hvor folk ønsker at leve og møde hinanden i fællesskaber og mangfoldige byområder. Og vi ønsker især at inddrage beboerne i udviklingen af deres områder. Derfor har det været imponerende, lærerigt og ikke mindst interessant at høre om alle de ønsker og behov, som beboerne har ønsket, vi tog med i byggeriet, og vi glæder os til endnu mere borgerinddragelse, når vi kommer til den detaljerede indretning af Byens Hus.«

Byens Hus skal fungere som kulturhus for hele bydelen, og derfor bidrager Københavns Kommune med 5 millioner kroner til byggeriet og herefter med 2 millioner kroner om året til drift. Efter opførelsen vil By & Havn overdrage Byens Hus vederlagsfrit til Foreningen Byens Hus.

Kulturhuset bliver beliggende ved en af Naturpark Amagers kommende hovedindgange på den ene side – og vil støde ud til den kommende hovedgade i Ørestad Syd, Asger Jorns Allé.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden