Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Arkitekturministeriet / Nova Tegra ApS
Pressefoto: Arkitekturministeriet / Nova Tegra ApS
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bo Benzon er i hus med 30 midlertidige studieboliger ved Gribskov Gymnasium

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Arkitekt Bo Benzon, der ejer Arkitekturministeriet, har fået opsat 30 midlertidige studieboliger ved Gribskov Gymnasium i Helsinge.

Politiken Byrum interviewede arkitekten for knap tre måneder siden, fordi han var i færd med at finansiere projektet, delvist gennem en crowdfundingplatform. Der har været travlt, men Bo Benzon melder, at boligerne bliver klar til studiestart 10. august.

Beboerne i de møblerede boliger bliver studerende i den Nordatlantiske Gymnasieklasse.

Der vil være terrasser, tagterrasser og udemiljøer, ligesom de bindes sammen af belyste gangstier, plantekasser og en vild naturgrund med blomster, planter, træer og regnvands-søer. Studieboligerne på 18 kvm koster kr. 4.200 ekls. forbrug pr. måned.

De er inklusive egen indgang, bad og toilet samt køkken.

Arkitekturministeriet / Nova Tegra ApS
Pressefoto: Arkitekturministeriet / Nova Tegra ApS

»Vi har skabt et design, som en ny form for byggeklods-system, hvor alle udvendige mål går op i 3x3 m, i bredde, højde og længde, så modulerne kan sammensættes og stables på alle tænkelige måder. Modulerne sættes på skruefundamenter, og der er ikke brugt ét eneste gram beton på hele byggeprojektet,« skriver Bo Benzon.

Pressefoto
Arkitekturministeriet / Nova Tegra ApS: Pressefoto

Modulerne er produceret af forskellige underleverandører, og de er tegnet og designet en smule forskelligt fra hinanden for at skabe et patchwork af boliger i studiebyen, som skaber æstetisk mangfoldighed. Samtidig skal det være en form for showroom for virksomheden.

Der har tidligere været overvejelser om et fælleshus, men det har økonomien i projektet ikke givet mulighed for, fortalte Bo Benzon i maj.


  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden