Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brande tager hul på sine nye bydele

Strukturplan rækker mange år ud i fremtiden.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Nu tager Ikast- Brande Kommune fat på arbejdet med den nye bydel Brande Syd, hvor naturen ifølge kommunen kommer til at spille en stor rolle. Bydelen skal bestå af fem bydele med plads til alt 800 boliger, skriver Herning Folkeblad.

De 800 boliger består af 339 villaer, 107 dobbeltvillaer, 133 rækkehuse eller town houses, 73 kædehuse og 148 urban villas. De fem kvarterer får hver sine egne boligtyper og hver sin naturkarakter under navnene Skoven, Heden, Bakken, Slugten og Enkehøj.

Boligområdet Skoven dækker 18,5 hektar og består af seks boligklynger, som skal centreres omkring et stort fællesareal. Her kan både bygges villaer og rækkehuse, men alle skal være på skovens præmisser, skriver avisen.

Området Heden bliver på 20,4 hektar og vil bestå af en mosaik af landskabstyper med Brandlund Mose med vådområder og rørskov mod nordvest og bagved med et hedelandskab. En række grunde til større villaer med udsigt over mosen og Brande by bliver udstykket her.

Her ses en plan over nogle af kvartererne.

Området Bakken bliver på 37,9 hektar og vil bestå af 11 forskelligartede boligklynger med grønne kiler mellem klyngerne til at føre vandet og de store landskabstræk helt ind til Brande by.

Slugten skal strække sig over 34,1 hektar og vil ligge i et åbent landskab, som har karakter af et overdrev. Boligklyngerne her får grundstørrelser, der både kan rumme enkelte villaer og tæt-lav bebyggelse.

Enkehøj bliver på 37,1 hektar, som afgrænses af slugten i vest, engene omkring Brande Å i nord og den skæve bane i øst. Her vil blive bygget enklaver med udsigt over engen. Midt i kvarteret er et fælles grønt vådområde, der medvirker til at forsinke regnvandet.

Arealet for Brande Syd bliver samlet på 1.478.422 kvadratmeter, hvoraf 622.667 kvadratmeter skal bruges til de 5 boligkvarterer.

Resten af området er udlagt til forskellige typer natur.

Strukturplanen for projektet rækker mange år ud i fremtiden, hvor de 5 kvarterer vil blive byggemodnet i takt med at der bliver behov for boligerne.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden