0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Schønherr og Rolvung og Brøndsted vinder konkurrencen om Københavns trejdestørste plads

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Med projektet ’Bølgen’ vinder arkitektfirmaerne Schønherr samt Rolvung og Brøndsted konkurrencen om en helhedsplan for Toftegårds Plads i Valby i København.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Toftegårds Plads, der i størrelse kun er overgået af Kongens Nytorv og Enghave Plads i København, blev anlagt i 1920’erne som vendeplads for sporvogne og busser. En stor del af arealet fungerer i dag som parkeringsplads.

Hvor det tidligere har ligget på kanten mellem boliger og erhverv, omdannes store erhvervsarealer lige nu, så mange flere borgere får deres dagligdag i området.

Et nyt bibliotek placeres ud mod Vigerslev Allé tæt på kulturhusene Kraftwerket og Valby Kulturhus. I vinderforslaget snor pladsen sig op på bibliotekets tag og skal i samspil med terrænet skabe læ og skærme af for trafikken, så pladsen bliver mere anvendelig som byrum. Samtidig giver bibliotekets placering gode muligheder for samspil med de andre kulturhuse på pladsen.

Vinderprojektet giver desuden mulighed for at placere nye ungdoms-, ældre- eller plejeboliger på Toftegårds Plads, ligesom der også muliggøres 1.000 kvadratmeter bebyggelse eksempelvis til kommunale funktioner. Det er ikke afklaret, om disse bygninger skal opføres.

»Med Toftegårds Plads får vi ikke bare et nyt kulturelt knudepunkt i Valby, vi får også bundet det gamle og det nye Valby bedre sammen som et nyt, levende mødested for alle uanset baggrund alder og interesser,« siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) i pressemeddelelsen.

Københavns fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) foreslår, at der bygges almene boliger på arealet.

»Der bliver bygget mange boliger i Valby i disse år, men det er kun en mindre del af dem, der er almene,« siger hun i pressemeddelelsen.

Det forventes, at Valby Bibliotek kan åbne dørene i midten af 2023.

Der er i kommunens budget for 2019 afsat 72,8 millioner kroner til det nye bibliotek samt 1,4 millioner kroner til en helhedsplan for pladsen. Helhedsplanen ventes godkendt af Borgerrepræsentationen i løbet af 2020, hvorefter projekteringen kan igangsættes.

Udover biblioteket er der i forslaget indarbejdet mulighed for op til 2.500 kvadratmeter ungdoms-, ældre- eller plejeboliger samt op til 1.000 kvadratmeter bebyggelse til kommunale funktioner som kultur, fritid eller sundhed. I forhandlingerne om Budget 2020 skal der tages stilling til, om muligheden for at etablere yderligere bebyggelse udover biblioteket skal forfølges.

Der er ikke afsat midler til etablering af byrum på Toftegårds Plads. Finansiering til dette kan komme op i forhandlingerne om Budget 2021.

Tidslinje:

  • Efterår 2019: I forhandlingerne om Budget 2020 skal der tages stilling til, om der skal etableres bebyggelse udover biblioteket.
  • Primo 2020: Helhedsplanen vil komme i høring i Kultur- og Fritidsforvaltningen. Herefter kan helhedsplanen godkendes af Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiudvalget.
  • Primo 2020: Lokalplanarbejdet kan igangsættes.
  • 2020: Helhedsplanen godkendes af Borgerrepræsentationen i løbet af 2020.
  • 2020: Projektering af biblioteket forventes igangsat.
  • Medio 2023: Biblioteket forventes at kunne åbne.
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden