Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Nye tal fra Byggefakta: Bygherrerne vil gerne bygge bæredygtigt, hvis det kan dokumenteres

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bygherrer, ikke mindst i landets kommuner, har i stigende grad fokus på at få certificeret og dokumenteret bæredygtigt byggeri.

Det konkluderer Ejendomswatch på baggrund af en ny rapport fra Byggefakta, ’Kommunernes investeringer 2019-2022’.

Den viser blandt andet, at Danmarks 98 kommuner frem til udgangen af 2022 har planlagt 5.914 kommunale byggeprojekter til en samlet værdi af 73,1 milliarder kroner. Det er en tilbagegang på knap 500 millioner.

Til gengæld kan man indirekte aflæse en stigning i bæredygtige byggerier af rapporten. Byggefakta har indsamlet data om bæredygtige projekter inden for nybyggeri til en værdi af mere end 30 millioner kroner som blev igangsat i perioden 2017-2019.

I 2017 blev der igangsat projekter med bæredygtighedstiltag til en samlet værdi af lige knap 3 milliarder kroner. I 2018 steg tallet til knap 4,5 milliarder, mens det i 2019 foreløbig er på knap 3,5 milliarder.

»Kommunerne har gennem de senere år haft fokus på at bygge efter lavenergistandarder. Som eksempel kan nævnes Københavns Kommune, der har implementeret det som et standardkrav for deres nybyggeri og større renoveringer. I 2017 var der kun få certificerede projekter under 30 millioner kroner, mens vi i 2018 og 2019 ser, at der fra kommunernes side er kommet mere fokus på at bygge efter en egentlig bæredygtig certificering,« siger adm. direktør i Byggefakta, Thomas Bejer-Andersen til Ejendomswatch.

Rapporten registrerer både bygge- og anlægsinvesteringer, og dækker derfor ikke kun byggeprojekter.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden