Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
JJW Arkitekter
Visualisering: JJW Arkitekter
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

BAM Danmark og JJW vinder ny skole i København

Et team bestående af BAM Danmark, JJW Arkitekter, de rådgivende ingeniørfirmaer AB Clausen og JL Engineering samt arkitektfirmaet Keingart og Thing Brandt Landskab skal projektere og opføre ny skole på Sluseholmen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et internationalt team skal projektere og opføre den nye skole for 840 elever på Sluseholmen. Skolen skal ligge ud mod Sjællandsbroen, og kommunen har en ambition om, at den bliver et nyt »vartegn« for Sluseholmen.

Det skriver Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune i en pressemeddelse.

En 27 meter høj bygning skal skærme skolen fra trafikken. Bygningen rummer i sine nederste fire etager et parkeringshus, mens der øverst ligger en idrætshal. I hallen vil store glaspartier sikre dagslys og åbne bygningen for udsigt over Amager Fælled, Sydhavnstippen og Avedøre Holme.

»Om aftenen, når fritidsbrugerne tager over, vil lyset strømme fra glaspartierne som fra et fyrtårn, der byder velkommen ved slusen til København,« skriver Økonomiforvaltningen i meddelelsen.

JJW Arkitekter
Visualisering: JJW Arkitekter

Der var fire bud på skolen. I budgetforlig 2019 var afsat 453,4 millioner kroner samlet på anlæg i 2018-2023 til en 3-sporet skole med idrætshal og – hvis muligt – madskole.

Teamet bag vinderforslaget består af:

  • BAM Danmark
  • JJW Arkitekter
  • AB Clausen
  • JL Engineering
  • Arkitektfirmaet Keingart
  • Thing Brandt Landskab

Projektchef Urd Nørgård-Nielsen, Byggeri København, udtaler, at det var en svær opgave, de bydende skulle løse.

»Vi står med en meget lille grund, hvis nærmeste naboer er Sjællandsbroen, kanaler, kontorbyggerier og boliger. Her skal der være plads til både skole, idrætshal og parkeringshus,« udtaler Urd Nørgård-Nielsen.

»Alligevel var opdraget til de bydende teams, at vores vision er en skole, hvor man kan tage naturen ind i skolen og skolen ud i naturen,« siger hun.

JJW Arkitekter
Visualisering:: JJW Arkitekter

Der skal vokse vedbend på parkeringshusets facade, og fra de indendørs pædagogiske rum kan elever bevæge sig ud til tagets terrasselandskab og ’skolehaver’.

Der skabes adgang til flydepontoner indrettet som læringspavilloner, hvor eleverne kan fiske og arbejde aktivt ved og på vandet. Samtidig etableres kajkanten med fokus på sikkerhed ved vandet.

Vigtigt med fritidsbrugere og dobbeltudnyttelse

Også fritidsbrugerne skal opleve, at de hører til på skolen, og her er adgangsforhold et vigtigt element.

Fritidsbrugerne kan vælge terrasselandskabet hen over taget som adgangsvej, for på hver etage kan man komme ind i bygningen. Som alle andre kan de også vælge at benytte hovedindgangen, der ligger ud mod ’Ved Stigbordene’.

Kommunen håber, at det grønne taglandskab bliver områdets nye grønne bypark.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden