Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Schmidt Hammer Lassen fyrer mere end hver 10. medarbejder

20 ud af cirka 180 medarbejdere er blevet afskediget i stor sparerunde.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Schmidt Hammer Lassen Architects, en af Danmarks største tegnestuer, har iværksat en omfattende spareunde, som betyder afskedigelse af 20 ud af virksomhedens cirka 180 medarbejdere, altså mere end hver 10. medarbejder.

Der er tale om både arkitekter og administrative medarbejdere, og fyringerne er fordelt med 13 på Aarhus-kontoret og 7 på kontoret i København. Alle fyrede er fastansatte.

Sanne Wall-Gremstrup, adm. direktør i Schmidt Hammer Lassen.

»Det er ikke noget usædvanligt i vores branche, at vi tilpasser antallet af medarbejdere til de opgaver, vi har, men det er selvfølgelig altid superærgerligt, at man er nødt til at sige farvel til medarbejdere,« siger Sanne Wall-Gremstrup, adm. direktør i Schmidt Hammer Lassen.

Den primære årsag til nedgangen er, siger hun, at Schmidt Hammer Lassen har »vækstet voldsomt« de seneste år med store opgaver i både ind- og udland, som nu stopper, og at tegnestuen dels ikke har haft nok fokus på nye opgaver, dels har tabt flere af de større opgaver, man har budt på.

»Det betyder også, at vi ikke har været gode nok til at få et fast flow i forretningen, for man skal jo kigge op en gang imellem,« siger Wall-Gremstrup, der tiltrådte som adm. direktør i april.

Som en sidste medvirkende årsag nævner hun, at flere af tegnestuens projekter er på hold for tiden.

Opkøbt sidste år

Schmidt Hammer Lassen blev i begyndelsen af 2018 solgt til den amerikanske design- og arkitektvirksomhed Perkins+Will, der har over 2.000 ansatte fordelt på 25 kontorer i det meste af verden. Ambitionen lød dengang, at tegnestuen skulle vokse internationalt.

Er den her nedgang ikke et tegn på, at I har svært ved at komme ud på det internationale marked?

»Nej, det vil jeg ikke sige. I vores projektarbejde har vi primært internationalt arbejde, og nu har vi en international partner. Det tager tid, inden man får forløst den største del af potentialet, men vi arbejder allerede sammen med Perkins+Will på projekter i USA, blandt andet et stort sygehusprojekt i San Francisco. Så det er absolut på vej,« svarer Sanne Wall-Gremstrup og tilføjer:

»Men der er ingen tvivl om, at vi skal være bedre til at få en mere stabil udvikling de næste år.«

Kommer I til at afskedige flere medarbejdere de kommende år?

»Det er svært at sige, for vi er jo en projektforretning,« siger Wall-Gremstrup.

Schmidt Hammer Lassen omsatte i 2018 for 177,2 millioner og fik et resultat på 11,6 millioner kroner.


  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden