0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Aarhus får intelligent trafikstyring for at udnytte vejene bedre

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Budgetforliget, som byrådet i Aarhus Kommune, undtaget DF, blev enige om sidste uge, indeholder millioner til at forbedre mobiliteten.

Det skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Partierne investerer 27 millioner kroner i intelligente trafiksignaler. Det skal være de indledende skridt til en egentlig trafikcentral i Aarhus, hvor trafikken kan styres effektivt rundt i byen fra minut til minut.

ITS-systemet er i analysen ’Mobilitet frem mod 2050’ udpeget som et af de vigtigste virkemidler til at udnytte byens eksisterende vejanlæg bedst muligt. Et fuldt udbygget system med en bemandet trafikcentral kræver yderligere investeringer.

Forligspartierne har også bevilget penge til forundersøgelser af flere konkrete udbygningsprojekter:

  • 5 millioner kroner til en analyse af, hvordan Ringvejen kan blive opgraderet til at håndtere mere kollektiv trafik og flere biler
  • 2 millioner kroner til at finde en løsning på mere plads til trafikanter i krydset mellem Ringgaden og Søren Frichs Vej
  • 2 millioner kroner til at undersøge mulighederne for at lave minirutebilstationer uden for bymidten, der vil lette presset af bustrafik i Midtbyen

Derudover afsættes ekstra 10 millioner kroner om året til mere buskørsel i omegnsbyerne.

Endelig har byrådet afsat de første 8,6 millioner kroner til at udvide Torshøjvej fra to til fire spor. Torshøjvej skal fra 2022 forbinde den nye Bering-Bedervej med Aarhus Syd Motorvejen. Projektet skal laves sammen med Vejdirektoratet, og forventes at koste Aarhus Kommune i alt 12-14 millioner kroner.

Kommunen skriver desuden, at der indføres flere elbusser.

Kommunen øremærker næsten syv millioner kroner over to år til bytræer. Den overordnede, politiske ambition er at plante 10.000 bytræer inden 2025.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden