Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Gør Tivoli-planer usikre: 1000 ejendomme ved Cityringen får servitutter mod at grave dybt

Ejendomme i København og på Frederiksberg er blevet pålagt servitutter af hensyn til Cityringens sikkerhed.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Cityringens tunnelrør under de bøfspisende gæster på Hereford Beefstouw kan ende med at køre Tivolis planlagte nybyggeri ved selvsamme spisested af sporet.

Det skriver TV 2 Lorry.

En aktindsigt som TV 2 Lorry har fået hos Kommissarius Ved Statens Ekspropriationer På Øerne viser således, at det i slutningen af sidste år blev afgjort, at Tivoli blev pålagt en ’servitut om metroens sikkerhed’.

Det betyder, at der »hverken permanent eller midlertidigt må graves dybere« end 1,8 meter eller »bores eller etableres pæle, der når dybere« end 4,9 meter ned i jorden.

Det gør Tivoli til én af de omkring 1.000 ejendomme i København og på Frederiksberg, der er pålagt en servitut af hensyn til Cityringens sikkerhed, oplyser Metroselskabet til TV 2 Lorry.

Det er Kommissarius Ved Statens Ekspropriationer På Øerne, der afgør hvor stor erstatning ejerne af de enkelte ejendomme skal have som følge af de begrænsede byggemuligheder. Nogle får en lille ulempeerstatning, hvis der ikke er udsigt til væsentlige værdiforringelser på grunden. Andre ejere må finde sig i en noget kraftigere servitut, der kræver større opmærksomhed.

Metroselskabet oplyser til TV 2 Lorry, at der er givet cirka 2,9 millioner kroner i erstatning til de cirka 1.000 ejendomme i alt. De enkelte erstatninger ligger på mellem 2.000 kroner og 16.500 kroner. Fem ud af de 1.000 berørte ejendomme har valgt at indbringe sager for klageinstitutionen Taksationskommissionen. Det drejer sig blandt andet om en boligejendom, der som følge af servitutten ikke kan få lov til at grave ud til jordvarme, oplyser Kommissarius Ved Statens Ekspropriationer På Øerne til TV 2 Lorry.

Tivoli-hjørnet truet

I Tivolis tilfælde betyder servitutten, at der kun i begrænset omfang må graves i hele det område, hvor Cityringen skærer sig vej under Tivoli – fra Nimb-bygningen og Rutschebanen ved Bernstorffsgade og i en let bugtende linje til Tivolis hovedindgang, Hereford Beefstouw og Industriens Hus ved Vesterbrogade.

Og netop bygningerne ved Hereford Beefstouw står over for gennemgribende forandringer. Her skal den 1.300 kvadratmeter store anden fase af byggeriet Tivoli Hjørnet nemlig etableres. Det fik Tivoli godkendt i en lokalplan i 2015.

Men de nye krav til sikkerhedsafstande volder tilsyneladende så store byggeproblemer for Tivoli, at forlystelsesparken nu er gået i dialog med Metroselskabet.

Metroselskabet bekræfter, at man er i dialog med Tivoli om byggeriet, og at »der gælder de samme regler for Tivoli som for alle andre«.

»Generelt er det dog Metroselskabets erfaring, at planlagte byggerier inden for metroens sikkerhedszone kan gennemføres,« skriver Hanne Tærsbøl-Schmidt, chef for Naboer og Ejendomme i Metroselskabet, i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Mere usikker er Tivolis underdirektør for jura, Annette Juul.

Hun siger til TV 2 Lorry, at Tivoli håber, »at alt kan løses til det bedste«.

»Vi ved ikke, om metroen kommer til at påvirke det byggeri. Vi ved endnu ikke, om vi kan komme ned i den dybde, og vi er i dialog med Metroselskabet om, hvor langt man kan gå ned,« siger hun til TV 2 Lorry.

Servitutterne er ikke endelige, men kan ændres, påpeger hun.

Tivoli gik i juni måned i år ud med omfattende planer om at opføre en bilfri bypark i området foran hovedindgangen på Vesterbrogade. Det vides ikke, om servitutten påvirker de planer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden