0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Parkplaner og 3 meter vandsænkning af Sankt Jørgens Sø droppet

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et flertal i både Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg samt i Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg har afvist at lave området omkring Sankt Jørgens Sø om til en park. Det fremgår af referater fra udvalgenes seneste møde mandag.

Sankt Jørgens Sø indgår i et skybrudsprojekt mellem Københavns og Frederiksberg kommuner.

Her har brede flertal i begge kommuner valgt at gå videre med de to scenarier, som ikke indebærer en omdannelse af Sankt Jørgens Sø til park og en sænkning af vandspejlet med op til 3,4 meter og dermed bedre opsamlingssted for regnvand.

I stedet har de to udvalg valgt at følge forvaltningernes indstilling om, at man går videre med de to mindst vidtgående scenarier, der sænker vandspejlet med op til 45 centimeter. I Frederiksberg Kommune har man godkendt de to scenarier som ligestillede, mens Københavns Kommune har godkendt dem med det mest vidtgående, scenarie 3, som hovedscenarie og scenarie 4 som alternativ.

Omkostningerne forbundet med det mest vidtgående af de to scenarier ventes at blive på 220 millioner kroner, mens scenarie 4 koster omkring 510 millioner kroner.

Begge scenarier er betinget af, at der findes løsninger for at håndtere store mændger regnvand andre steder. Eksempelvis ved Bispeengbuen, hvis skæbne stadig er uafklaret.

EL ærgrer sig

Parken ville også give hovedstaden et nyt, større rekreativt område, og det ærgrer Enhedslisten i København, at det projekt ikke bliver til noget.

»Partiet finder, at det er ærgerligt, at der ikke er opbakning til at skabe nye rekreative områder i byen,« udtaler partiet i en protokolbemærkning i forbindelse med afstemningen.

Det er især modstand fra borgerne, som er kommet i forbindelse med forundersøgelsen af skybrudsprojektet, der har ført til, at forvaltningerne i begge kommuner har indstillet, at de mest vidtgående scenarier droppes.

Der vil i starten af 2020 blive igangsat en miljøkonsekvensvurdering af projektet, som det ser ud nu. Den endelige beslutning om, hvad der skal ske, skal tages i 2022.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden