Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det bliver Henning Larsen Architects, der skal tegne den sidste bydel i Ørestad, Vejlands Kvarter.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Naturfredningsforening om Vejlands Kvarter: »Et voldsomt indgreb i Amager Fælleds natur«

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Henning Larsen Architects’ vinderprojekt Fælledby, som skal blive til Vejlands Kvarter med 2.000 boliger i København, er et »voldsomt ingreb i Amager Fælleds Natur«.

Sådan lyder kritikken fra Danmarks Naturfredningsforening København i en pressemeddelelse.

Foreningen kritiserer, at projektet »breder sig ud over hele byggefeltet« og mener ikke, at friarealerne i bebyggelsen bliver en del af naturen, som det ifølge foreningen tidligere har været meldt ud, at de skulle.

»Det er langtfra et projekt med et begrænset fodaftryk,« skriver næstformand Knud Erik Hansen på vegne af Danmarks Naturfredningsforening København.

Projektet Vejlands Kvarter er i forvejen en del af en speget sag. De 2.000 boliger skal nemlig gøre det ud for en del af erstatningen af boligprojektet Ørestad Fælled på Amager Fælled, som blev stoppet af ikke mindst folkelige protester midt i kommunalvalgkampen i efteråret 2017.

Humlen dengang var, at byggeriet ville lægge sig midt på den historiske strandeng, som indeholdt flere sjældne planter og dyrearter. Det nye projekt er dog ikke meget bedre, mener Danmarks Naturfredningsforening København, for bebyggelsen ligger tæt på Strandengen.

»Det betyder at den sårbare strandeng reelt vil blive en del af bebyggelsens friareal. Det vil gøre skade på den. Hertil kommer, at det øvrige Amager Fælled som naturområde vil blive belastet af 4.500 beboere tæt ved. Selve bebyggelsen vil endvidere fortrænge den værdifulde natur, der lever på Lærkesletten. Det er bl.a. nattergalen, lærken, viben og vandsalamander. Dyr og fugle, der er vigtige for biodiversiteten i København,« hedder det i meddelelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden