0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Folketinget er enig om ny kystsikringsaftale

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget en aftale, der skal gøre det »nemmere at sikre folks hjem og samfundets værdier hurtigere«.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker efter en sag, hvor få klager har bremset kystsikring ved Jyllinge Nordmark på Sjælland.

I sagen har enkelte klager fået bremset et større projekt, der skal sikre Jyllinge Nordmark med oversvømmelser. Området, der ligger ved Roskilde Fjord, er flere gange blevet oversvømmet i forbindelse med storme.

Derfor iværksætte kommunen et større projekt, der skulle sikre området mod oversvømmelse.

Enkelte lokale har dog klaget over, at det planlagte dige skal være på 240 centimer, og ikke som de ønsker 220 centimeter.

Deres klager har haft opsættende virkning på arbejdet, der derfor ikke er færdiggjort.

Den nye aftale skal gøre det lettere for kommuner at gennemføre den type projekter på trods af klager.

»Vi vil ændre loven, så det bliver muligt at gøre en undtagelse i særlige situationer, sådan at kystbeskyttelsesprojekter, der skal beskytte mange grundejere på en gang, ikke bliver væsentlig forsinket som følge af klager,« skriver miljøminister Lea Wermelin (S) i en pressemeddelelse.

Borgeres klageret kan ifølge aftalen kun fjernes, hvis der er »sandsynlighed for gentagne oversvømmelser og/eller erosion inden for en kort årrække«.

»Det er naturligvis utroligt vigtigt, at borgerne kan klage, blive inddraget og have indflydelse på byggeprojekter. Dette her gælder kun, i virkelig alvorlige situationer. Vi står med klimaforandringer, der gør, at vi kan blive nødt til at sige i enkelte situationer, at flertallets tryghed opvejer enkeltes mulighed for at klage over noget, som vi bliver nødt til at få gjort,« siger miljøordfører for Socialdemokratiet Mette Gjerskov og fortsætter:

»Jeg tror det er den mest indsnævrede lov, jeg nogensinde har set. Det er pakket fuldstændigt ind, at det kun er under helt særlige omstændigheder, at klageretten kan fjernes.«

Det er planen, at aftalen skal blive til et lovforslag, der bliver sendt i høring inden jul og kan vedtages hurtigst muligt.

Ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden