0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dette er en visualisering af, hvordan fællesmagasinet vil se ud.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Borgere protesterer mod byggeriet af »kulturbunker« ved Vinge

Danmarks kulturarv skal placeres i en bygning ved Vinge, men lokale ville hellere have bygningen placeret i et erhvervsområde.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Slots- og Kulturstyrelsens byggeri af et fællesmagasin for dansk kulturarv ved Vinge i Frederikssund Kommune vækker nu lokale protester.

Det skriver TV 2 Lorry.

Fællesmagasinet skal bygges i beton med et højt sikkerhedsniveau, så der skal være hegn rundt om. Og det må ikke omkranses af høj beplantning.

Ifølge TV 2 Lorry har en facebookgruppe nu samlet mere end 100 lokale i en protest mod det, de kalder »kulturbunkeren«.

En borger, der bor nær ved, undres over placeringen, som han ser i modstrid med helhedsplanen fra 2013.

»Ifølge den burde de jo placere magasinet oppe ved Haldor Topsøe Park og Topsil – og ikke i denne her del, som de kalder 'det grønne hjerte' af Vinge,« siger Rasmus Olesen til TV 2 Lorry.

Ifølge lokalplansforslaget skal bygningen dog ikke ligge i det planlagte, grønne hjerte, men vest for det.

Ifølge lokalplanen for fællesmagasinet har det spillet ind, at Slots- og Kulturstyrelsen ønskede en placering nær København. Magasinet bygges tæt ved den planlagte s-togsstation i Vinge.

En anden kilde til irritation for de lokale er, at bygningen skal bygges, hvor der lige nu er en belyst supercykelsti. Den bliver dog erstattet med en ny sti, oplyser kommunen.

Planforslaget er i høring til 17. februar.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden