0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efter problemer på Storstrømsbroen: Ministre vil bekæmpe dårligt arbejdsmiljø på megaprojekter

Beskæftigelsesministeren og transportministeren nedsætter arbejdsgruppe efter hundredvis af anmærkninger på Storstrømsbroen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der har været så omfattende problemer med arbejdsmiljøet på byggeriet af den nye Storstrømsbro, at to ministerier nu lancerer et særligt tiltag for at undgå en gentagelse på fremtidige megabyggerier.

Det skriver Fagbladet 3F.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S) står i spidsen for en arbejdsgruppe, som allerede til april skal komme med forslag til at forbedre arbejdmiljøet på store offentlige anlægsprojekter.

»I forbindelse med byggeriet af Storstrømsbroen har der ad flere omgange været konstateret en række udfordringer med arbejdsmiljøforholdene,« lyder det i kommissoriet til arbejdsgruppen.

Over for Fagbladet 3F kalder professor i arbejdsmiljø ved Syddansk Universitet Peter Hasle den nye arbejdsgruppe »en rigtig god idé«.

»Der er mange store infrastrukturprojekter på vej, og det er byggerier med en høj ulykkesrisiko, men som samtidig har så store ressourcer, at de kan være med til at vise vejen og sætte en ny standard for hele byggebranchen,« siger professoren til Fagbladet 3F.

Arbejdstilsynet har på Storstrømsbroen haft mere end 100 anmærkninger om alvorlige brud på arbejdsmiljøloven.

Arbejdsgruppen skal bestå af Arbejdstilsynet og store offentlige bygherrer som Vejdirektoratet, Bygningsstyrelsen, Banedanmark, Sund & Bælt og datterselskabet Femern A/S.

Lennart Damsbo-Andersen, Socialdemokratiets medlem af Beskæftigelsesudvalget, efterlyser krav til, at entreprenører »skal kunne dokumentere, at de kan leve op til nogle krav om arbejdsmiljø«.

»Det kan for eksempel være ved at se på firmaernes historik fra vores nabolande og blackliste de firmaer, der har en dårlig historik,« siger Lennart Damsbo-Andersen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden