0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
A. Enggaard/Årstiderne Arkitekter
Visualisering: A. Enggaard/Årstiderne Arkitekter

Bag projektet står A. Enggaard. Det er tegnet af Årstiderne.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Borgmester vil justere lokalplan for højhusbyggeri efter protester

Silkeborgs borgmester vil efter protester fra borgerne justere planerne for et næsten 80 meter højt byggeprojekt i midtbyen. Dog er det uvist, hvad ændringer indeholder.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Mere end 1.200 indsigelser og underskrifter fører nu til, at borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum (V) vil ændre lokalplanen for et næsten 80 meter højt byggeri midt i Silkeborg.

Det skriver TV 2 Østjylland.

»Vi er sat i verden for at træffe nogle beslutninger og forsøge at bevæge den her by bare lidt ind i fremtiden, men vi er hverken døve eller blinde, så man vil komme til at se ændringer af lokalplanen på baggrund af det her,« siger Steen Vindum til TV 2 Østjylland.

Præcis hvor store ændringer de utilfredse borgere i Silkeborg kan se frem til, vil han endnu ikke svare på.

»Ud fra høringssvarene kan jeg jo læse, at man især frygter, at det vil blive for højt og markant ud mod Fredensgade. Og så er der også en frygt for, at det kun bliver boliger for rige mennesker. Den køber jeg godt nok ikke selv, men man kan godt kigge lidt på sammensætningen, og om ikke en del af dem kunne blive til almennyttige boliger,« siger han.

Modstand mod placering

Steen Konradsen sidder i bestyrelsen hos foreningen Skøn på Silkeborg, der siden begyndelsen har været modstander af de nye højhusbyggerier, som ændringen af kommunens lokalplan har medført.

Han hilser Steen Vindums nye holdninger velkommen, men er stadig ikke overbevist. Det er beliggenheden, han er modstander af.

Papirtårnet og Fredensgård er en del af en overordnet strategi i Silkeborg Kommune, hvor man helt tilbage fra 2008 har arbejdet for flere højhusbyggerier i byen.

»Der er lige opført et andet højhus i byen, og bymidten er efterhånden så massiv, at det ikke bliver bedre med endnu et,« siger Steen Konradsen til TV 2 Østjylland.

Han peger i stedet på, at man placerer det i udkanten af Silkeborg, som det allerede har været foreslået.

»Der har været konkrete forslag på bordet, om hvor man kunne placere det, og der ville jeg faktisk have udsigt til det fra min egen terrasse. Det ville ikke gøre mig spor. Jeg er nemlig ikke imod højhuse som sådan. Jeg er imod, at de ligger lige inde i bymidten,« siger han.

Byggeriet, der har fået navnet Fredensgård, kommer til at ligge ved området omkring Fredensgade, den gamle busterminal og Torvecentret.

Med en planlagt makshøjde på 78,5 meter ville Silkeborg have været indehaver af to af Jyllands højeste beboelsesbygninger. Det nyligt opførte Papirtårn måler 70 meter.

»Hvis man stopper folk rundt omkring i Danmark, så er Silkeborg jo ikke en by, man forbinder med store højhuse. Vi risikerer, at byen mister noget af sin sjæl, hvis vi laver for meget om på det,« siger Steen Konradsen.

I januar var byens borgere indkaldt til et borgermøde, hvor flere hundreder mødte op for at diskutere sagen. Dengang sagde Steen Vindum til TV 2 Østjylland:

»Jeg ved godt, at der er mange, som ikke synes det ville være særligt flot med sådan en bygning, men vi skal vise, at vi er i udvikling, og at vi kan omdanne de gamle bygninger. Ellers ender vi med at komme til at ligne en spøgelsesby.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden