0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

6 byggerier, der har defineret Vandkunsten gennem 5 årtier: »Vi havde det der meningsløse slogan: Skidevære med hvad det koster, bare det ser billigt ud«

I år er det 50 år siden, at tre unge mænd satte sig i et baghus i København for at tegne et bud på intet mindre end fremtidens boligbyggeri. De første streger i Tegnestuen Vandkunsten var sat. Politiken Byrum tegner et portræt af den banebrydende tegnestue.

FOR ABONNENTER

Den første konkurrence var om et kapel- og kirkegårdsanlæg i Frederikshavn, hvor Tegnestuen Gammel Strand fik tredjepræmie. Derefter begyndte tegnestuen at vinde flere bolig- og bebyggelsesplaner, så de tre kunne leve af konkurrencepræmierne.

Men det var i 1970, at der for alvor skete noget.

Nysgerrig?

Denne artikel er for Byrummonitors abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler på Byrummonitor, kan du få et godt tilbud til dig eller din arbejdsplads her

Få et tilbud
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage
Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.