0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lars Plougmann / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)
Arkivfoto: Lars Plougmann / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trodser forvaltning: Lyngby-Taarbæk-politikere bremser Frejas salg af Raadvad

Byudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune har nedlagt paragraf 14-forbud mod opdeling af Raadvad og dermed blokeret for Freja Ejendommes salg af området.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

På dagsordenen lignede det en formsag. Som første punkt på mødet i Byudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune onsdag havde forvaltningen sat ’Matrikulære ændringer af Raadvad’ på som »orientering«.

Naturstyrelsen havde ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om at opdele det gamle industriområde Raadvad i en beboelsesdel og en erhvervsdel, hvilket er Freja Ejendommes krav for at kunne sælge området.

»Hverken gældende lokalplan 187 eller gældende bygningsreglement vurderes at kunne udvirke et afslag på det ansøgte i Lyngby-Taarbæk,« skrev forvaltningen.

Men det holdt ikke politikerne i udvalget tilbage. De besluttede at nedlægge et forbud i henhold til planlovens paragraf 14, også kaldet et paragraf 14-forbud, mod udstykningen, fremgår det af referatet.

»Vi har valgt den mest vidtgående løsning for at være på den sikre side i forhold til at sikre hele historien omkring Raadvad,« siger Simon Pihl Sørensen (S), formand i Byudvalget, til Politiken Byrum.

Ny lokalplan på vej

I stedet vil udvalget nu »afsøge mulighederne for at udarbejde ny lokalplan, der i endnu højere grad sikrer områdets kulturarv, sikring af håndværk, kunsthåndværk, viden og formidling af bygningshåndværk og natur«, hedder det i referatet.

»Planen er at lave en lokalplan, som sikrer, at vi kan bevare knivfabrikken som et vidnesbyrd på industrikultur og håndværk i Danmark på det sted, det er udsprunget. Det er jo industriens vugge i Danmark, og samtidig er Raadvad Georg Jensens fødeby,« siger Simon Pihl Sørensen.

Skal området stadig sælges af Freja Ejendomme, eller skal kommunen overtage området, som du tidligere har foreslået?

»Det må Freja Ejendomme jo afgøre,« svarer Simon Pihl Sørensen.

Han tilføjer dog, at den yderste konsekvens af paragraf 14-forbuddet kan blive, at kommunen overtager Raadvad.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden