Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fagforbund og arbejdsgivere har lynudgivet vejledning om corona-smitte på byggepladsen

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg bestående af en række arbejdsgiverorganisationer og fagforbund har netop udsendt en vejledning i, hvordan virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen kan holde arbejdet i gang på en sikker måde trods coronakrise.

Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

»Vejledningen slår fast, at det er muligt for bygge- og anlægsvirksomhederne at holde hjulene i gang, samtidig med at man forhindrer smitte med coronavirus. Vi står i en helt usædvanlig situation, og i Dansk Byggeri er vi utroligt glade og stolte af, at det er lykkedes at gøre arbejdet færdigt så hurtigt på trods af, at al kontakt er foregået via telefon og computer. En branchevejledning som denne plejer at være måneder og nogle gange år undervejs,« siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri og næstformand i BFA Bygge & Anlæg Mette Møller Nielsen.

Vejledningen giver blandt andet svar på, hvem der har hvilke pligter på byggepladsen, og hvordan rollefordelingen er mellem virksomheder, byggeledere og medarbejdere i denne tid.

Flere af retningslinjerne er de samme som uden for byggepladsen, for eksempel når det gælder at holde 1-2 meters afstand til hinanden både inden- og udendørs. Arbejdet skal planlægges, så dette kan lade gøre, ligesom parterne anbefaler, at pauser holdes forskudt og i mindre hold.

Arbejde i private hjem: Afstand til beboer

Ved arbejde i private hjem skal situationen vurderes i hvert enkelt tilfælde. Beboerne skal enten ikke være hjemme eller opholde sig et sted i hjemmet med så lidt kontakt som muligt med håndværkeren, forklares det i vejledningen.

»Med vejledningen i hånden har både arbejdsgiveren og de ansatte en fælles rettesnor for, hvordan arbejdet skal tilrettelægges og udføres. Målet er, at vejledningen skal skabe klarhed og tryghed i bygge- og anlægsbranchen, og vi har allerede oplevet en stor efterspørgsel. Vi følger desuden de krav, der måtte komme fra myndighederne meget tæt og opdaterer vejledningen, hvis det bliver nødvendigt,« siger Mette Møller Nielsen i meddelelsen.

Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg består af Asfaltindustriens Arbejdsgiverforening, Dansk Byggeri, Dansk Industri, Danske Malermestre, Glarmesterlauget, Tekniq Arbejdsgiverne Industri & Installation, Bygningsstyrelsen, BAT-Kartellet, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Dansk Metal, 3F, HK, Konstruktørforeningen, Malerforbundet i Danmark, Teknisk Landsforbund, Dansk Formands Forening og Ledernes Hovedorganisation.

Find vejledningen her.

Ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden