0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politisk flertal i København: Forbyd el-løbehjul i områder med trængsel

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Elektriske udlejningsløbehjul medfører for mange ulykker og farlige situationer for fodgængere og cyklister.

Det mener et politisk flertal i København, skriver DR P4 København.

Partierne melder sig derfor klar til at indføre et forbud mod udlejning af løbehjulene i de dele af byen, hvor der er mest trængsel.

I løbet af de kommende måneder skal Folketinget behandle en ny vejlov. Den giver kommunerne mulighed for at forbyde opstilling af udlejningsløbehjul på veje og gader.

Det bør man benytte sig af i København, hvis loven i sin endelige form tillader det, mener gruppeformand for Socialdemokratiet i København Lars Weiss.

»Vi kan se på statistikkerne, at elløbehjul fører til flere uheld og alvorligt tilskadekomne. Samtidig er der nogle steder i byen hård kamp om gaderummet til udeservering, ophold og vareudstilling. Så når vejloven er vedtaget, vil vi se på zoner, hvor der ikke må udlejes løbehjul,« siger han til DR P4 København.

Den nye vejlov vil ikke forbyde kørsel på løbehjulene. Og det vil altså fortsat være tilladt at køre med løbehjul på cykelstier og gader. Men det vil være ulovligt for udlejerne at opstille løbehjul i de pågældende områder.

Ligesom Socialdemokratiet bakker Dansk Folkeparti i hovedstaden op om et forbud mod udlejningsløbehjulene i de dele af byen, hvor der er mange fodgængere og cyklister.

»Det er absolut noget, vi skal gøre brug af, for der er alt for mange færdselsuheld, skader og fald. Det er især risikabelt i Indre By, hvor der mange turister, så vi bakker op om et forbud dér,« siger Finn Rudaizky, som er DF’s medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.

For Enhedslisten i København er det vigtigt, at cyklisterne føler sig så sikre som muligt, og derfor behøver et forbud mod udlejningsløbehjulene ikke være begrænset til Indre By, siger partiets medlem af Teknik- og Miljøudvalget i København.

»Det vil være nemmere at fjerne bilerne fra byrummet, hvis løbehjulene ikke afskrækker folk fra at bruge cyklen. Nu ser vi, hvad de andre partier spiller ud med, og så ser vi, hvor vidt vi kan gå,« siger Gorm Anker Gunnarsen.

De tre partier sidder i alt på 6 ud af 11 pladser i Teknik- og Miljøudvalget i København.

Politikerne i København har tidligere fastlagt et loft på 3.000 udlejningsløbehjul i hovedstaden.

Ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.