0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Først fyrede de totalrådgiverteamet: Regionshospitalet Gødstrup indleder syn- og skønssag mod MT Højgaard

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Byggeledelse kritiserer gulvbelægning og malerarbejde på nyt sygehus.

Kvaliteten af dele af det færdige storsygehus i Gødstrup er så utilfredsstillende, at hospitalet har indledt en syn- og skønssag mod en entreprenør.

Det skriver DR P4 Midt & Vest.

»Når vi bruger vores rådgivere til at gå arbejdet igennem, så siger de, at det ikke er godt nok. Det er ikke det, vi har købt ved entreprenørerne,« siger projektdirektør på Regionshospitalet Gødstrup, Carsten Kronborg til DR P4 Midt & Vest.

Carsten Kronborg bekræfter over for Licitationen, at den pågældende entreprenør er MT Højgaard.

Manglerne drejer sig om finish på gulvbelægning, lister og malerarbejde, og her er kvalitet altafgørende på grund af høje krav til rengøring.

»Overfladerne er vigtige for et sygehus. Det er hele tiden i drift og skal hele tiden kunne gøres rent. Derfor skal vi have en ordentlig finish på tingene,« siger Carsten Kronborg.

Sagen blev oprettet før sommerferien, fordi hospitalet mente, de oplevede for mange mangler.

»Det skal nok blive rettet op, inden hospitalet flytter ud. Men vi vil have entreprenøren til at levere den rigtige kvalitet, og vi vil ikke betale ekstra for det, fordi vi har betalt én gang,« siger projektdirektør, Carsten Kronborg til DR P4 Midt & Vest.

Hvis sagen falder ud til hospitalets fordel, vil entreprenøren blive pålagt at udbedre skaderne.

»Alt er ikke sort og hvidt, men jeg er helt sikker på at syn- og skønrapporten vil give os medhold i langt de fleste punkter, fordi det her ikke er noget, som jeg har set andre steder. Jeg har været med til at lave andre sygehuse, og der havde vi en bedre kvalitet,« siger Carsten Kronborg.

Carsten Kronborg forventer ikke, at udbedringerne af manglerne vil give yderligere forsinkelser af byggeriet, som på nuværende tidspunkt forventes færdigt i andet kvartal 2021.

MT Højgaard: Vi har en markant anderledes opfattelse

MT Højgaard skriver i en email til Licitationen, at man ikke deler hospitalsledelsens opfattelse af det udførte arbejde.

»Helt grundlæggende er vi uenige, og vi har en markant anderledes opfattelse af forløbet på Gødstrup Sygehus, end hvad projektdirektøren fremlægger her. Vi ønsker dog at håndtere det videre forløb direkte med bygherren i stedet for i medierne,« skriver entreprenørkoncernen til Licitationen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden