Hver tredje bolig skal rives ned i Danmarks største ghettoområde:
Odense vil oprette arealudviklingsselskab til Vollsmose
Tirsdag har Odense Kommunes By- og Kulturudvalg vedtaget en rammelokalplan for Vollsmose, der lægger op til at nedrive 1.000 almene boliger i området, der er betegnet som hård ghetto. Kommunen vil danne arealudviklingsselskab for at realisere byfornyelsen.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Et CO2-loft indført i 2023 og et krav om LCA-analyser i alt nybyggeri er blandt tiltagene i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri, der vækker glæde og begejstring i byggebranchen. Der er dog brug for penge, vilje og på sigt højere ambitioner, mener FRI, Arkitektforeningen og Bygherreforeningen.
I årevis har stifteren af Lendager Group, Anders Lendager, fokuseret på byggeriernes bæredygtighed, når han har fortalt om tegnestuens resultater. Men bæredygtighed skal ikke blot være et feelgood-mærke, man sætter på en bygning. Barren skal hæves for hele branchen, for ellers risikerer vi at skade dagsordenen. Derfor sætter han nu en genbrugs- og affaldsæstetik i højsædet.
Selv hvis alle byggede efter den frivillige bæredygtighedsklasse, ville vi stadig ikke være tilnærmelsesvist i mål med at løse klimaudfordringen, skriver Søren Nielsen, partner i Vandkunsten, efter Middelfart Kommune har luftet ønske om at erstatte DGNB med den frivillige bæredygtighedsklasse.
Skriv kommentar