0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Casa Arkitekter
PR-foto: Casa Arkitekter

Casa Arkitekter (billedet) gik konkurs i juni, og flere tegnestuer har over foråret og sommeren fyret og skåret ned. Det har fået dimittendledigheden til at skyde i vejret.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Historisk mange nyuddannede arkitekter er ledige, og det kommer til at påvirke deres lønniveau i »10, måske 20 år ud i fremtiden«

Coronakrisen rammer især de nyuddannede arkitekter, der lige nu har meget svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Generelt er ledigheden for arkitekter steget til 8,6 procent sammenlignet med 6,9 procent sidste år. En »alarmerende« udvikling, siger direktør i FAOD Arne Ennegaard Jørgensen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det har ikke været nemt at afslutte en arkitektuddannelse under coronakrisen.

Ikke nok med at afgangseksaminer blev afholdt digitalt, og de efterfølgende afgangsudstillinger rykkede over på internettet, så er det i øjeblikket usædvanligt svært at veksle en titel som cand.arch. til et job i arkitektverdenen.

»Coronakrisen har slået igennem, og selv om tegnestuerne er begyndt at ansætte igen, så er de nyuddannede de sidste til at blive hivet ind. Vi skal tilbage til 2014 for at se lignende ledighedstal, og det er meget problematisk og går ikke væk af sig selv,« siger direktør i Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD) Arne Ennegaard Jørgensen.

Ifølge en opgørelse fra paraplyorganisationen Akademikerne var 62 procent af de arkitekter, der har færdiggjort deres kandidatuddannelse inden for det seneste år, ledige i august 2020. Året før, i august 2019, var ledighedsprocenten blandt nyuddannede arkitekter og designere, der dengang blev regnet sammen, på 57 procent.

Den ændrede regnemetode giver en vis usikkerhed i det præcise ledighedstal, men Arne Ennegaard Jørgensen fortæller, at over halvdelen af nyuddannede arkitekter i august 2019 allerede var i job, og at ledighedstallet derfor er steget med minimum 13 procentpoint.

En stigning, direktøren kalder »alarmerende«.

Påvirker lønniveau i årtier

Ledigheden rammer ikke kun de nyuddannede.

På tværs af hele arkitektbranchen var ledighedstallet i august 2020 på 8,6 procent – mod 6,9 procent på samme tidspunkt sidste år.

»August-tallene er altid de højeste, men man må bare sige, at arkitektledigheden er blevet høj,« siger Arne Ennegaard Jørgensen og fortsætter:

»Vi så de første corona-afskedigelser i marts, men rigtig mange af dem, der blev opsagt dengang, er faktisk kommet i arbejde igen. Men ligesom under finanskrisen ser vi, at de nyuddannede ikke kommer i arbejde, fordi de ikke kan producere det samme som en, der har nogle års erfaring. Der tager virksomhederne det sikre valg.«

At gå ledig som nyuddannet kan påvirke ens psykiske velbefindende og kan ifølge Arne Ennegaard Jørgensen få de unge arkitekter til at tvivle på sig selv og deres kompetencer. Men måske endnu værre: Det kan også have en negativ effekt på deres fremtidige lønniveau, og det er et strukturelt problem, der kan være næsten umuligt at komme til livs:

»Vi ved historisk, at hvis de går ledige for længe, vil det påvirke deres lønniveau mange år frem i tiden. Dem, der kommer ud i en krisetid, har selv 10 eller 20 år senere en lavere løn end deM, der kommer ud under en højkonjunktur.«

Han kalder det »en mærkelig mekanisme«, som er svær at forklare, men understreger samtidig vigtigheden af, at man »hurtigt får hjulpet dem ud på arbejdsmarkedet, så de kan få et normalt karriereforløb«.

Kræver handling fra samtlige sider

Og de dårlige nyheder fortsætter: Historisk er der intet, der taler for, at de høje ledighedstal går over af sig selv eller lige med de samme. Det kræver handling fra samtlige sider at hjælpe generation corona ud på arbejdsmarkedet.

»Vi er nødt til at tale med skolerne, vi er nødt til at tale med virksomhederne, og vi er nødt til at tale med politikerne,« siger Arne Ennegaard Jørgensen.

Han fortæller, at FAOD via Akademikerne er i dialog med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) om at igangsætte nogle tiltag:

»Det kan være noget opkvalificering – selv om det lyder mærkeligt, at man som helt nyuddannet har brug for at blive opkvalificeret. Vi skal finde noget, som virksomhederne efterspørger, og som giver de nyuddannede en adgangsbillet til en praktikstilling eller løntilskud, så vi får dem masseret ind på arbejdsmarkedet.«

Hvad kunne det være for nogle tiltag?

»Det kunne være at tilegne sig nogle digitale værktøjer, for eksempel via et kursus til softwareprogrammet Revit. Vi ser også, at Arkitektskolen Aarhus har lavet nogle byplankurser, som har ført til, at nogle er kommet ud i praktik i kommuner og måske på længere sigt kan få et arbejde inden for byplanområdet.«

Ikke så slemt som under finanskrisen

Selv om ledighedstallet på 62 procent er det højeste i årevis, havde Arne Ennegaard Jørgensen frygtet, at det stod så grelt til.

Det eneste lyspunkt er, at der trods alt er et stykke vej op til dimittendledigheden i årene omkring finanskrisen i 2009, som ifølge Ennegaard nærmerede sig 90 procent.

En ringe trøst, erkender Arne Ennegaard Jørgensen, der kun kan opfordre de ledige nyuddannede til at være proaktive og væbne sig med tålmodighed.

»Jeg vil råde dem til at gøre brug af de muligheder, der er. For eksempel at kontakte os i FAOD, fordi vi har karriererådgivning og har sat nogle kursusforløb i gang, der har kørt i august og september. Derudover har især Arkitektskolen Aarhus været hurtige til at lave nogle karriereforløb, og jeg ved, at de andre skoler i landet vil prøve at komme i gang med noget tilsvarende, hvilket vi også vil gøre sammen med vores a-kasse,« siger han.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden