0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Frank Jensen trådte på et pressemøde mandag tilbage som overborgmester i Københavns Kommune og næstformand i Socialdemokratiet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frank Jensen trækker sig: TMU-medlem Lars Weiss bliver fungerende overborgmester

Frank Jensen stopper som næstformand i Socialdemokratiet og overborgmester i Københavns Kommune efter sager om krænkelser, oplyser han på pressemøde.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Frank Jensen (S) træder tilbage som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet, efter at der de seneste dage er blevet oprullet anklager om krænkelser af kvinder i medierne.

Det oplyser Frank Jensen på et pressemøde mandag, hvor han samtidig meddeler, at partifællen Lars Weiss, i dag 1.-næstformand i Borgerrepræsentationen samt medlem af Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget, bliver ny fungerende overborgmester.

Claus Bech/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Lars Weiss, medlem af blandt andet Teknik- og Miljøudvalget for Socialdemokratiet, er ny fungerende overborgmester for København.

Hans farvel bliver annonceret, bare 13 timer efter at han fik opbakning fra partifællerne i København til at fortsætte og derfor meldte sig klar til at fortsætte på posten.

»I aftes var jeg utrolig glad for, at jeg fik bred opbakning fra Socialdemokratiet i København og fra min gruppe på rådhuset til, at jeg kunne fortsætte mit arbejde som overborgmester,« siger Frank Jensen.

»Nu har jeg sovet på det. Det kommer til at skygge for det politiske arbejde, jeg gerne vil beskæftige mig med.«

»Derfor har jeg besluttet mig for at træde tilbage som overborgmester. Nu forlader jeg, Frank Jensen, overborgmesterkontoret. Og det gør jeg i dag,« siger Frank Jensen.

Overborgmester siden 2010

Han har været overborgmester i København i 11 år og næstformand for Socialdemokratiet i 8 år. Samlet har han været i politik i 33 år.

Frank Jensen mener, at han har været udsat for et urimeligt forløb på det seneste, fordi han ifølge eget udsagn ikke har kunnet forsvare sig mod de anklager, der er blevet rejst i pressen.

»Det er ikke en retsstat værdig. Jeg bakker op om MeToo, og jeg bakker op om, at vi ikke skal have en krænkelseskultur,« siger han.

Han siger videre, at man skal »passe på« i håndteringen af sager om seksuelle krænkelser.

»Der skal være tilgivelse. Ellers ender det her som et koldt samfund. Med mere had,« siger han.

Frank Jensen siger dog, at det ikke er synd for ham.

»Der er ikke noget, der hedder synd i politik. Der er ikke noget, der hedder uretfærdigt.«

»Nu er jeg kommet til et sted, hvor det ikke er politik. Det er sager, som jeg synes, er svære at navigere i. Det er svært at få tid til mit politiske arbejde, fordi jeg bliver foreholdt sager, som jeg ikke kender,« siger Frank Jensen.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden