Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningNår beboerne i de store danske byer klager over manglende grønne områder, er der faktisk noget om snakken.
I Københavns Kommune er der blevet knap 14 procent mindre plads per indbygger på de grønne områder siden 2011.
Det oplyser Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark, der netop har udarbejdet en ny analyse om grønne områder, i en pressemeddelelse.
Det samme ses i det meste af hovedstadsregionen og på Frederiksberg.
Derimod er det den modsatte udvikling, der gælder i resten af landet: I 74 af landets kommuner er arealet af grønne områder vokset.
»Vi bør ikke bare anlægge græsplæner, men også satse på kvalitetsnatur med træer og planter. Gennemtænkte grønne områder er med til at optage CO2 og øger afledning af de tiltagende mængder nedbør samt understøtter biodiversiteten. En politisk løsning skal understøttes af konkrete tiltag og investeringer. Erfaringer viser, at investeringer i det grønne betaler sig, både i form af øget folkesundhed og trivsel, højere boligpriser med deraf følgende højere skatteindtægter og i form af grønne job,« siger Michael Petersen, direktør i branche- og arbejdsgiverforeningen Danske Anlægsgartnere, i pressemeddelsen.
Han mener, at politikerne bør have en ambition om at øge mængden af grønne arealer i København de kommende år.
Begrebet grønne områder dækker over skov, søer, vandløb, parker, sportsanlæg og andre rekreative områder samt heder og anden natur, fremgår det af pressemeddelsen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Skriv kommentar