0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Kvindernes Bygning i København, der blandt andet husede Copenhagen Jazzhouse indtil 2017, er tegnet af Ragna Grubb og opført i jernbeton fra 1935 til 1936.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forskningsprojekt vil råde bod på, at »kvinderne stort set er fraværende i den danske arkitekturhistorie«

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kvinders rolle i dansk arkitektur er underbelyst, mener et hold forskere på Københavns Universitet, som nu igangsætter et større forskningsprojekt, der skal råde bod på manglen.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Forskerne vil fokusere på perioden 1925-1975, hvor de første generationer af kvindelige arkitekter blev uddannet. De vil blandt andet indsamle erindringer fra nulevende – arkitekterne selv og andre med viden om kvindelige arkitekter i perioden.

»Vi kan se mange eksempler på, at kvindelige arkitekter har været både fremsynede og nytænkende i arbejdet med at finde gode løsninger til velfærdssamfundets byrum, byggeri og boliger. Derfor er det misvisende, at kvinderne stort set er fraværende i den danske arkitekturhistorie. Vi mangler at få skrevet en hel del kapitler, og dén opgave tager vi nu på os,« udtaler Svava Riesto, lektor ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet, i meddelelsen.

Støttet af Realdania

Forskerne ønsker samtidig at udvide det felt, som arkitekturhistorien beskæftiger sig med, for at få flere kvindelige bidrag med. Det gælder for eksempel køkkenindretning, landskabsarkitektur, byplanlægning og uddannelse.

Projektet er ledet af lektorerne Svava Riesto og Henriette Steiner og udføres i samarbejde med arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen, grafiker Liv Løvetand, kommunikationsmedarbejder Mathilde Merolli og projektmedarbejder Frida Irving Søltoft.

Det løber frem til 2023 og er støttet af Realdania, Danmarks Frie Forskningsfond, Kunstfonden, Dreyers Fond, Karin og Georg Boyes Fond, Landsbyggefonden og Københavns Universitet.

Projektet skydes i gang torsdag klokken 17 med et digitalt arrangement på Københavns Universitet, som kan følges her.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden