0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ladefoged Joachim/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Ladefoged Joachim/Ritzau Scanpix

Gellerup/Toveshøj i Aarhus er fortsat blandt landets 13 hårde ghettoområder.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ghettolisten er landet med »historisk stort fald«: Antallet af ghettoområder dykker fra 28 til 15

Kun 15 boligområder opfylder ghettokriterierne på regeringens ghettoliste mod 28 sidste år. Af dem er 13 kategoriseret som hårde ghettoer. Antallet af udsatte boligområder falder fra 40 til 25.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Antallet af ghettoområder i Danmark har taget et drastisk fald.

På den årlige ghettoliste, som Transport- og Boligministeriet har offentliggjort tirsdag formiddag, falder antallet af ghettoområder fra 28 til 15 – næsten en halvering. Heraf er 13 under kategorien ’hårde ghettoområder’.

Dermed er antallet af ghettoområder på sit laveste niveau, siden Lars Løkke Rasmussens VLAK-regering i 2018 introducerede kategorien til listen.

Kategorien ’ghettoområder’ er en af blot tre kategorier på ghettolisten. Den hårdeste kategori er ’hårde ghettoområder’, der udgøres af ghettområder, som har optrådt på listen fire år i træk. Den mildeste kategori er ’udsatte boligområder’. (Se yderligere forklaring i faktaboksen.)

Også inden for de to kategorier er antallet faldet. Antallet af hårde ghettoområder falder fra 15 til 13, mens antallet af udsatte boligområder falder fra 40 til 25.

Dermed er det samlede antal boligområder på årets liste, inklusive udsatte boligområder, 25.

Dybvad: »Historisk stort fald«

I sidste uge lød det, at ghettolisten ville blive forsinket og dermed ikke ville lande 1. december, som traditionen foreskriver – men tirsdag morgen meddelte Transport- og Boligministeriet, at listen alligevel ville lande til tiden.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) kalder i en pressemeddelelse faldet i den nye liste »fantastisk positivt«:

»Det er et historisk stort fald i antallet af udsatte områder på alle lister, især fordi langt flere beboere er kommet i arbejde eller uddannelse. Det store fald i antallet af udsatte områder er især et klap på skulderen til de boligorganisationer og kommuner, der de senere år har knoklet for at sikre blandede boligområder, så alle børn får de samme muligheder, uanset hvor de vokser op,« siger boligministeren.

De to primære årsager til faldet er en mindre andel beboere uden for arbejdsmarkedet og færre dømte i områderne i forhold til landsgennemsnittet. Nogle områder udgår dog også på grund af et gennemsnitligt højere uddannelsesniveau og et fald i andelen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere.

4 hårde udgår, 2 nye kommer til

Fire boligområder – Agervang i Holbæk Kommune, Finlandsparken i Vejle Kommune, Munkebo i Kolding Kommune og Gadehavegård i Høje-Taastrup Kommune – udgår som hårde ghettoområder, men er fortsat underlagt kravet om at nedbringe antallet af almene familieboliger, som i flere andre områder har medført nedrivninger.

Til gengæld er to nye boligområder – Solbakken i Odense Kommune og Nørager/Søstjernevej mv. i Sønderborg Kommune – føjet til listen over hårde ghettoområder.

Der er ingen nye ’almindelige’ ghettoområder, mens Stærevej i Københavns Kommune er det eneste boligområde, der er føjet til listen over udsatte boligområder.

Ghettolisten

Nedenfor er listet de 15 ghettoområder på den nye ghettoliste, hvoraf 13 af dem er kategoriseret som hårde:

 • Aldersrogade, København.
 • Mjølnerparken, København. Hård.
 • Tingbjerg/Utterslevhuse, København. Hård.
 • Tåstrupgård, Høje-Taastrup. Hård.
 • Nøjsomhed/Sydvej, Helsingør.
 • Ringparken, Slagelse. Hård.
 • Motalavej, Slagelse. Hård.
 • Solbakken mv., Odense. Hård.
 • Vollsmose, Odense. Hård.
 • Nørager/Søstjernevej mv., Sønderborg. Hård.
 • Stengårdsvej, Esbjerg. Hård.
 • Sundparken, Horsens. Hård.
 • Skovvejen/Skovparken, Kolding. Hård.
 • Bispehaven, Aarhus. Hård.
 • Gellerupparken/Toveshøj, Aarhus. Hård.
 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden