0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Frederiksberg Kommune
PR-foto: Frederiksberg Kommune
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Erhvervsstyrelsen lukker Simon Aggesens boligsag

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I november lukkede Folketingets Ombudsmand sin undersøgelse af Frederiksberg-borgmester Simon Aggesens (K) boligkøb, og i december har også Erhvervsstyrelsen valgt at lukke sin sag, der omhandler salgsprisen.

Det skriver Frederiksberg Bladet.

Den store interesse for Simon Aggesens boligkøb er opstået, efter Ekstra Bladet i en række artikler kunne afsløre, at borgmesteren har tjent flere millioner på at købe en lejlighed, renovere den, dele den i to lejligheder og sælge den igen. I sig selv ikke ulovligt, men en praksis, som borgmesteren har tordnet mod i forbindelse med debatten om den amerikanske kapitalfond Blackstone, der netop tjener penge på hurtig renovering af lejelejligheder, som den efterfølgende sælger videre med stor fortjeneste.

I forbindelse med dækningen er der dog også blev stillet spørgsmål til, om Simon Aggesen som daværende rådmand i Frederiksberg Kommune har brugt forvaltningen ulovligt, og herudover om salgsprisen til Aggesen svarede til markedsprisen.

Ombudsmanden har konkluderet, at forvaltningen ikke er brugt ulovligt, og Erhvervsstyrelsen konkluderer nu, at der heller ikke er problemer med salgsprisen.

Konklusionen er draget på baggrund af den salgspris, som sælger, Fonden Eksistensen, har oplyst til Erhvervsstyrelsen.

»Erhvervsstyrelsen har ikke på det foreliggende grundlag tilstrækkeligt klare holdepunkter til at tilsidesætte bestyrelsens vurdering af, at den fastsatte salgspris af den specifikke ejerlejlighed lå inden for et interval, som var udtryk for markedsprisen,« skriver styrelsen ifølge Frederiksberg Bladet og fortsætter:

»Styrelsen tager derfor fondens redegørelse til efterretning og finder efter en samlet vurdering ikke, at der er grundlag for, at styrelsen foretager sig yderligere i sagen, og vi anser herefter sagen for afsluttet.«

I en kort kommentar til Frederiksberg Bladet, skriver borgmester Simon Aggesen:

»Jeg er glad for, at myndighederne nu har afsluttet sagen. Det gælder både Folketingets Ombudsmand og Erhvervsstyrelsen. Alle instanser ser nu sagen som afsluttet, og det gør jeg også.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden